·112 syf.····Okunma: 10 Ağustos 2021 23:55 Yazar içinde bulunduğu zor ve karmaşık zaman dilimini uzun bir inceleme düşünce döneminin ardından yaşadığı topraklar üzerine kendisinden önce ve kendi zamanında bulunan yönetim ve hükümdar farklılıklarını değerlendirerek zamanın sorunlarını irdelemekte ve 26 bölüm ile mektuptan oluşan, her konu başlığı ile düşünce yapısı olarak farklı etkiler bırakan; hükümdara, özellikle yeni oluşum içinde bulunanlara öğüt bir nevi ders sunmuş.
Onun bu değerlendirme yapısı devletin kurulması ve devamlılığı adına güncel yaşam ile yaşanılan döneme bakılarak farklı yorumlanabilir ve değişime uğrayabilir. Düşüncelerinde toplum yapısı ve yakın insani ilişkilere de değinmiş. İnsanın pek değişmediği onunda belirttiği üzere görülüyor. Ayrıca ortaya çıkan durumlara İtalya birliğinin kurtarılması ve kurulması için nasıl davranılması gerektiğini farklı açılardan geçmiş örnekleri ve düşünceleri ile rapor etmiş.
Diğer okurların yapmış olduğu bilgilendirmeler üzerine #makyavelizm konusunu da öğrenmiş oldum. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. İyi Okumalar