enden Gidemiyorum ~ Mira Yelkenci
Romantik kitapların en sevdiğim yazarlarından @mira_yelkenci 'nin en yeni kitabı Senden Gidemiyorum ile geldim. Ömer ve Dilara'nın hikayesine konuk oluyoruz. Dilara ilk aşkını ailecek arkadaş oldukları bir ailede buluyor. Genç kalbinin ilk kıpırtısı Ömer. Tam 8 yıl önce ona olan aşkını itiraf ediyor ama o andan itibaren yaşadıklarıyla onun kırgınlıklarını okuyoruz. Ömer'e başta çok kızdım. Kendimi direkt Dilara'nın yerine koydum ve onun acısını içimde hissettim. Aradan geçen yıllardan sonra yeniden karşı karşıya gelmeleri de Ömer'in hayatına giren bir kadınla işlerin ciddileşmesiyle yaşanıyor. Bu 8 yılda Dilara alışmış ya da öyle gösteriyor olsa da kızımızın yarım kalan duygularının acısı bir yerde saklı kalıyor. Dilara’yla öyle empati yaptım ki sanırım onun hissettiği her şeyi hissettim. Tabii bunda yazarımızın duyguları işleyişinin etkisi çok büyük. Yıllar sonra güçlü bir kadın olup Ömer'in aklını başından alan Dilara ise tabii ki hayranlık duyduğum bir karakter oldu. Hadi kızım pas verme şuna diye bolca çığlık attım Ama adamda şeytan tüyü var yahu tüm kızgınlıkları alıp götürüyor. Tabii geçmişin her detayını öğrenip verdiği mücadelenin de bunda etkisi var hataları ve doğrularıyla bize yansıtılan karakterleri seviyorum. En sevdiklerimden biri olan Dilara'nın da kızdığım hamleleri vardı ama öyle bizdendi ki bunu bile sevdim.
Mira'nın kaleminin büyüleyici bir tarafı var. Konuları öyle güzel işliyor ki klasik şeyler olsa bile kitabın havası çok farklı oluyor. Karakterlerle empati yaparak ve sizi duygudan duyguya sürükleyerek sayfaları çevirmenizi sağlıyor. Karakterler öyle samimi ki kızınca tam kızıp sevince tam seviyoruz. Tabii nefret ettiğim insanlar da var ama tadımı kaçırmamak için Eda'dan bahsetmeyeceğim Kalemi çok akıcı ve sürükleyici yazarımızın. Her detayıyla çok sevdiğim bir kitaptı Mira ne yazsa okurum dediklerimden ve heyecanla yepyeni kurgularını bekliyorum