"Bazı kalpler tek kişiliktir, kapısını açanın tek sahibi olduğu. Zaman, dönüştürmeye çalışsa da değiştirmeyi beceremez bir türlü."
Okurken her duyguyu yaşatan, heyecanla sayfalarını çevirten bir kitap olmuş.
@mira_yelkenci 'nin çıkan her kitabını okudum. Son çıkan kitabı Senden Gidemiyorum' u da hemen alıp okudum.
Bu kitabımızda Dilara ve Ömer'in aşkını okuyoruz.
Dilara Ömer'i gördüğünde lise öğrencisiydi. Ömer üniversitede okuyan, komşularının oğlu ve abisinin yakın arkadaşı. Dilara için bunların hiçbirinin önemi yok o Ömer'i çok seviyor. Ailesi bilsede bunun gençlik aşkı olduğunu düşünüp pek umursamıyorlar ta ki Ömer'in doğum gününe kadar.
Dilara o gün kendisine göre özene bezene hazırlanır. Tabi balık etli, giydiği elbise üstüne dar gelmiş, aşırı makyaj la Ömer'e aşkını ilan ettiğinde herşeyin güzel olacağına inanan saf yürek.
İşler hiç de onun umduğu gibi gitmiyor, yere diz çökmüş Ömer'e ilanı aşk ederken Ömer onun gençliğine verip reddettiğinde ve bunu herkes gördüğünde Dilara için herşey tepetaklak olur.
Aşkını içine atan Rüya yıllar sonra Ömer'le onun nişanında tekrar karşılaşırlar ve bu sefer fena çarpılan Ömer olur.
İşte bundan sonra özgüveni yerinde olan bir Dilara ve her ne kadar sorumlulukları için bazı şeyler yapmak zorunda olan buna rağmen Dilara'nın peşinde bir Ömer okuyoruz.
Üniversite de asistanlık yapan Dilara burda'da Ömer le karşılaşınca yıllar geçsede aşkını içinde tutabilecek mi, hayatına devam edebilecek mi okuyup öğreniyoruz.
Dilara'ya da Ömer'e de çok kızdığım yerler oldu. Hele hikaye yayınladıkları blogda geçen konuşmalar, Ömer'in aşkından biraz şüphe etmeme sebep olmadığı değil yani. Dilara 'da yalanlar söyledi işin içinden nasıl çıkacak diye okudum.
Romantik kitapların en güzel yanı mutlu sonla biteceğini bildiğinden rahat okuyorsun.
Mira' nın her yazdığı kitabı bundan sonra da okumaya devam edeceğim. Ama hala benim favori kitabım Aşk sen kokuyor.
Mira Yelkenci/ Senden Gidemiyorum
Yazarı güncel olarak 2021 Eylülde bakmaya başladım. İlk olarak şu anda ismi Mağrur Aşk olan kitabını bir gün içerisinde okuyup bayılmıştım ve ardından basılı eserlerine bakıp en ilgimi çeken bu kitabı radarıma aldım :) Kapağına bayılmamda büyük bir etken olabilir.
Kitabın konusu ise kısaca anlatacak olursam Dilara'nın ilk gençlik yıllarında hayranlık ve aşk karışımı hisleri ile doğum gününe hazırlanırken görüyoruz ve uzun zamandır erkek karakterimiz Ömer'e karşı hislerini içinde yaşadığını ve artık açıklayacağını öğreniyoruz ama işler Dilara'nın istediği gibi gitmez ve kendisine unutamıyacağı kadar kötü bir gün yaşar. Aradan yıllar geçer ve Ömer'in nişanında tekrar karşılaşırlar ama artık hiç bir şey aynı değildir üstelik iki aynı yerde çalışırken.
Kitaba genel olarak bayıldım fakat bir puan kırmamın tek sebebi kitabın ortalarında (glb 17-18. bölümler) sıkılmış olmam ve erkek karakterin bazı hareketleri . Artı olarak ilk bölümlerde gördüğümüz Dilara'yı kötü etkileyen olayın çabuk geçildiğini düşünüyorum çünkü yaşadığı şey küçük büyük fark etmez bir travma idi, onun dışında kitap çok güzeldi öneririm. Diğer kitaplarına da kesin olarak bakacağım ve size de kesinlikle öneririm.
Öyle ansızın bir zamanda aldım ki bu kadar sürükleyici ve etkileyici olduğunu düşünmezdim. Çok severek okudum Aşka dair ne varsa yaşamak,hissetmek ve vazgeçmemek en güzel örneği bu kitap
Dilara Gönenç her genç kızdan farklı biri. O hem aile dostları olan hem de komşularının oğlu olan Ömer Ertengiz'e delicesine aşık. Herkese göre bu gençlik hevesi ama Dilara için öyle değil. Ömer'in doğum gününde ona aşkını olan edip herkesin içinde şiir okuyacak kadar seviyor. O gece zaten bir çok şeyin dönüm noktası oluyor.
Yıllar sonra karşılarsan Dilara ve Ömer için kapanmayan defterin devamı nasıl olacak ?
Dilara , geçen onca yıldan sonra gençlik aşkını unutup yoluna bakacak mı ?
Ömer , sorumluluklarını yerine getirmek için hayatının en zor kararını nasıl verecek ?
Hepsi kitap içinde öyle güzel cevaplanıyor ki ...
Dilara'nın gizemli kalemine mutlaka şahit olmalısınız...
Senden gidemiyorum
İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir.Gerçeğin mayası gözle görülmez..
Seni bende, beni sende arıyorlar,
Beni senden, seni benden tanıyorlar,
Bir birim gibiyiz tümünün gözünde,
Yarımlarımızı bütün sanıyorlar..
Bir kız çocuğun ilk aşkı olmak ömere yakışırdı.. Kıymetini bilseydi.. Dilara İlk aşkının nişanlanacağını yemekte annesinden öğrenmişti..
Okulu işi ve yıllar ömeri ona unutturamamıştı.. 8 yıl önce ömerin kardeşi meltem ile yaptığı planlar doğrultusun da ömere açılıcaktı..Hesaplamadığı şey alkol etkisiyle tüm okulun ve insanların ortasında diz çökmüş ve aşkını itiraf etmişti..Ömer ise onun çocuksu ve sarhoş halini çokta umursamamış reddetmiş ve başından savmıştı..Eve gittiklerinde dilara bir daha eskisi gibi olmadı tam 8 yıl hiç görmediği ilk aşkının nişanında anlamıştı hala aşıktı.. Ama ömer edayla evliliğe gidem yolda dilarayı tanıyamamış nasıl bu kadar güzel bir kız olduğunu düşünüyordu..
Hayatın süprizi onlara okulda da uğraşmıştı beraber çalışıcaklarını düşündükçe dilara kendi için endişeleniyor etrafındaki hiçbir erkeği gözü görmüyordu. Ama ömer çapkındı ve yakışıklı.. Abisi ise merveyle nişanlanmış abisi artık çapkınlıllarına son vermişti.. Ömer ise kendisinden asla büyüklerle çıkmıycağını söylemişti taki larathelara ya kadar..
Larathelara nın yazdığı küçük hikayeler sosyal platform da iyice ün salmış takipçisi çoğalmıştı bir gün bir şiiri görmüş ve profil resmine baktığında ilk aşkı nasıl şiir yazar olarak düşünmüş oyununa başlamıştı.. Bir nişanlı adam bir sevgilisi olduğu kadın aylarca ne paylaşır ve geleceklerinde onlara ne gibi sınavlar çıkar bu aşk kitabında görüceksiniz
“Aşk, yaşayamadıkça büyür, unutulmaz. Aksi zaten aşk değildir, gelip geçici bir duygudur; çoğunun günümüzde yaşadığı gibi.”
“Seni bende, beni sende arıyorlar, Beni senden, seni benden tanıyorlar,
Bir birim gibiyiz tümünün gözünde,
Yarımlarımızı bütün sanıyorlar..."
Herkese selamlar. Bugün kalemini çok severek okuduğum yazarlardan biri olan Mira Yelkenci'nin yeni kitabıyla geldim. Kendisi aşkı ve o aşk için verilen mücadeleyi çok güzel işliyor. Okurken o duyguları derinden hissediyorsunuz. Satırların arasında kaybolup tekrar kendinizi buluyorsunuz. Bu kitap sayesinde Kaymakama olan ilgimizin üstüne bir yenisi daha eklendi. Ömer Ertengiz! Kendisi olayların asla durulmadığı bu hikayede Dilara'nın sonsuz aşkı.❤
Dilara henüz liseye giderken komşularının oğlu ve abisinin arkadaşı olan Ömer'e aşık olur. Bu aşk öyle büyüktür ki bir doğum günü kutlamasında her şeyi alt üst eder. Aralarına girecek olan 8 yılda her şey değişir. Dilara'nın o eski halinden eser yoktur. Üniversite de görev yapan ve idealleri olan bir akademisyen olma yolunda ilerlemektedir. Bir gün Ömer ile tekrar karşılaşırlar ve bu ikili artık dönülmesi imkansız bir yola girerler. Araya giren yalanlar, oyunlar ve hatalar ile işler iyice çığrından çıkar ve Dilara için yine zorlu zamanlar gelir. Fakat bu defa aşkın pençesinde yalnız degildir. Ömer de onunla birlikte savaşmaktadır. Yüreğinizi ısıtan ve yeri geldiğinde hüzünlendiren bir aşk alevlenir.
Ömer ve Dilara'ya çok kızdım ve çok üzüldüm. Bunun en büyük sebebi, karakterleri çok sevmem ve benimsemem. Hem gülüp hem de üzüldüğüm yerler oldukça fazlaydı. @mira_yelkenci kalemi gerçekten kendini hissettiriyor. Ben çok severek okudum. Her satırı ayrı güzeldi. Kesinlikle okumalısınız. Eminim sizler de en az benim kadar çok seveceksiniz. Musmutlu günler dilerim.❤
#okudumbitti #kitapyorumu
Herkese merhaba,sıcacık bir aşk hikayesi ile karşınızdayım.Dilara ve Ömer ile tanışalım mı?Yoruma bekliyorum.
Üniversitede asistan olarak çalışan,8 yıl öncesinde yaşadığı aşk acısını hala yüreğinde taşıyan Dilara.Babasının arkadaşının oğlu ayrıca komşuları olan Ömer'e gönlünü fena kaptırmıştır.Lakin tek taraflı bir aşktır onunkisi.Dilara'nın,Ömer'e doğum günü partisinde gözünü karartıp yaptığı itirafı onu bir bilinmezliğe sürüklemiş ve sonrasında yaptığı hata ona büyük bir ders olmuştur.Aradan geçen 8 yılda Ömer'i unutmak istese de unutamamıştır.Ailece yedikleri bir akşam yemeğinde öğrendiği gerçek ile hepten umutları sönmüştür.Ta ki Ömer ile karşılaşıncaya kadar...Ömer bir çift Ela gözde kendini kaybedince ve yaşadığı durumu düşünce pişman olmuştur.Tabi bir de meçhul yazariçe Lara ile tanışana kadar...Bu fırtınalı aşka hazır mısınız?
8 yıl önce doğum günü partisinde ne yaşandı?
Dilara Ömer'e nasıl bir itirafta bulundu?
Ömer bu itiraf karşısında ne yaptı?
Dilara nasıl bir hata yaptı?
Ömer bu 8 yılda ne neredeydi?
Dilara,Ömer ile ilgili ne öğrendi?
Ömer'in pişmanlığı ne?
Lara kim ve Ömer ile nasıl bir bağlantısı var?
Dilara aşkına karşılık bulabilecek mi?
Ömer ve Dilara arasında ne yaşanacak?
Ah aşk...Sen ne acımasız bir duygusun?İnsanı rezil de edersin vezir de...Dilaram güzel yürekli seven kuzum.Çok sevdin,öyle güzel sevdin ki,olmayacak şeyler yaptın.O Ömer öküzü için kendinden geçtin.Ciddi anlamda Ömer'e iyi ayar oldum yalnız.Gerçi sonradan sevdim ama ilk başlarda bir kaşık suda boğasım geldi.Hele o Eda yellozu.Hiç abartmıyorum,o sarı saçlarını tek tek yollasım geldi.Ömer'in saflığı beni deli etti.Lakin usta oyuncuydu Eda'da hakkını yemeyelim.Ömer'deki pişmanlığı görmek beni ziyadesiyle memnun etti.Sen Dilara gibi kızı isteme,Eda gibi bir
enden Gidemiyorum ~ Mira Yelkenci
Romantik kitapların en sevdiğim yazarlarından @mira_yelkenci 'nin en yeni kitabı Senden Gidemiyorum ile geldim. Ömer ve Dilara'nın hikayesine konuk oluyoruz. Dilara ilk aşkını ailecek arkadaş oldukları bir ailede buluyor. Genç kalbinin ilk kıpırtısı Ömer. Tam 8 yıl önce ona olan aşkını itiraf ediyor ama o andan itibaren yaşadıklarıyla onun kırgınlıklarını okuyoruz. Ömer'e başta çok kızdım. Kendimi direkt Dilara'nın yerine koydum ve onun acısını içimde hissettim. Aradan geçen yıllardan sonra yeniden karşı karşıya gelmeleri de Ömer'in hayatına giren bir kadınla işlerin ciddileşmesiyle yaşanıyor. Bu 8 yılda Dilara alışmış ya da öyle gösteriyor olsa da kızımızın yarım kalan duygularının acısı bir yerde saklı kalıyor. Dilara’yla öyle empati yaptım ki sanırım onun hissettiği her şeyi hissettim. Tabii bunda yazarımızın duyguları işleyişinin etkisi çok büyük. Yıllar sonra güçlü bir kadın olup Ömer'in aklını başından alan Dilara ise tabii ki hayranlık duyduğum bir karakter oldu. Hadi kızım pas verme şuna diye bolca çığlık attım Ama adamda şeytan tüyü var yahu tüm kızgınlıkları alıp götürüyor. Tabii geçmişin her detayını öğrenip verdiği mücadelenin de bunda etkisi var hataları ve doğrularıyla bize yansıtılan karakterleri seviyorum. En sevdiklerimden biri olan Dilara'nın da kızdığım hamleleri vardı ama öyle bizdendi ki bunu bile sevdim.
Mira'nın kaleminin büyüleyici bir tarafı var. Konuları öyle güzel işliyor ki klasik şeyler olsa bile kitabın havası çok farklı oluyor. Karakterlerle empati yaparak ve sizi duygudan duyguya sürükleyerek sayfaları çevirmenizi sağlıyor. Karakterler öyle samimi ki kızınca tam kızıp sevince tam seviyoruz. Tabii nefret ettiğim insanlar da var ama tadımı kaçırmamak için Eda'dan bahsetmeyeceğim Kalemi çok akıcı ve
Dilara hayatı boyunca aynı adama, çocukluk aşkına aşık genç bir kadın....
Ömer sayısız gönül eğlencesinden sonra yıllar önceki o küçük kıza döneceğini bilmeyen genç adam...
Ben onların aşkını okurken içimde sıcacık hisler oluştu. Bazen sevinfim bazen duygulandım çokça kızdım ne gerek vardı şimdi buna kaç yaşındasınız diye. Açıkçasu karakterler bana davranışlarındsn dolayı yaşlarından çok daha küçüklermiş gibi hissettirse bu kitabın bana hissettirdiği o sıcacık duyguları çok sevdim.