sen onları bilmezsin çok dayanıksızdır onlar kimler Selim tutunamayanlar
2021 88. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2021 12:49
Bu kitap mustarip bir ruhun iç çekişlerinin romanıdır. Selim ışık üzerinden insanın içindeki duyguların ve dışında yaşadığı hayatın arasında geçen çelişkileri çok etkili kalemiyle her türlü yazım yollarıyla hiç sıkılmadan bol alıntılar yaparak okura farklı edebi aydınları da kitaplarını da karşılaştırarak zengin bir içerik sunuyor. Turgut özben de selim ışığın izini sürüyor onun hayatının tanıklık olamadığı onun bilmediği her yönünü büyük bir merak ve Özlemle onun izini sürüyor. Bu araştırma yolculuğunda onu içinde yaşatması ve içsel diyaloğu onunda iççekişleri ayrı bir tarz katıyor. En çok yarım bırakılan kitap söylemlerine katılmıyorum. Okumayı seven herkesin bıkmadan okuyacağı ve iyi ki okumuşum diyeceği bir kitaptır. Doğum ve ölüm peki yaşamın ortasında kaçırmak istemediklerimiz neler peki neden selim ışık seni istediğin gibi sevilmek ve özlenmek duygularını sana gösterelim bir yanda istekler bir yanda gerçekler ve selim ışık dışında tutunamamış farklı insalarında otobiyografisi anlatılmakta.
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,8bin okunma