2021 70. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2021 16:26
Zaman yolculuğu ve kelebek etkisi: 22/11/63 Hayvan Mezarlığı ile tanıştığım Stephen King'in kurgularının bu kadar çeşitli ve güçlü olmasını çok seviyorum. Yeni bir dünyayı özenle inşa ediyor, onlara detaylar ekliyor ve olayları hızlandırmadan sizi o dünyanın bir parçası olduğunuzu hissettirerek anlatıyor. 22.11.1963 tarihin kilit noktalarından birine sahiplik ediyor: John F. Kennedy suikasti. Bu suikastin gizemleri hâlâ korunuyor, hâlâ komplo teorilerine sebep oluyor. Suikastin sorumlusu Lee Oswald'a o gün engel olunsaydı her şey nasıl gelişirdi? İşte tam olarak konumuz bu. Al, İngilizce öğretmeni Jack'in tercih ettiği lokantanın sahibi. Lokantada satılan burgerler daha ucuz olduğu için -kedi eti, köpek eti iddiaları- nispeten daha az müşteriye sahip. Jack hayatını tümüyle etkileyecek yazıyı yazan öğrencisiyle bu lokantaya yemeğe gittiğinde hayatı değişir ve 1958'e açılan zaman deliğini kullanarak suikasti engellemesi için ikna edilir. 1958'in bol sigara dumanlı günlerine yolculuk yaparak tarihi değiştirmeyi istiyoruz. Anlatım dili ağır değildi. Çoğu zaman sabırsızlıkla sayfaları çevirsem de bazı noktalar hiç akmadı yine de, kitap kalın oluşunu hissettirmiyor. Stephen King tarzı yine hakim. King, aslında bu kitabı 1972'de yazmaya başlamış ama araştırmaların gözünü korkutması ve olayın üzerinden sadece 9 sene geçmesi kitabı erteletmiş. Ortaya çıkan belgelerle, bu durum daha iyi olmuş. Bir diğer etkilendiğim nokta ise, gerçekte King'in eşi Kennedy'i görmüş ve konuşmuşlar. Kitapta sesini tarif ettiği kısımdaki betimleme demek ki çok yakınmış. Dizisine de mutlaka bakacağım -kadro çok kaliteli. Hayalimdeki kişiler ve olayları bir de başkasının açısıyla görmeyi çok seviyorum. Sevdiğim bir kitap oldu. --------spoiler-------- Ah Jack, 5 yılın boşa gitti. Başından beri bu işe bulaşmamanı istedim :(. İlk başta o zamana ait değildin, sonradan da bu zamana... Jack'in hiç mi eşi dostu yok? Hatırladığım kadarıyla bir çocuğu vardı hatta. Delikte ne kadar vakit harcarsan harca günümüzde sadece iki dakika geçiyor. E sen yıllarca yaşlanmış bir şekilde ortaya çıkınca garip olmayacak mıydı? Sadie... Alışılmışın dışında bir ana karakter. 80'li yaşlardaki halinden keşke Jack'siz hayatının nasıl olduğunu daha çok öğrenseydik ama düşününce o tatlı son bile yeter. Kitap zaman çizelgelerini, olaylarını mantıklı bir şekilde açıklamış ancak... Al, notlarında Marina'nın ikinci çocuğuna hamile olacağından bahsetmiyor bundan dolayı Jack kadının hamile olduğunu duyunca çok şaşırıyor. 2011 yılında, Jack hiç 'google'lamadı mı? Marina Oswald Porter yazınca Marina'nın iki çocuğuyla olan genç halindeki resmi ilk çıkanlardan. Jack'in bu kadar körlemesine geçmişe gidişi mantıksız geldi.
22/11/63Stephen King · Altın Kitaplar · 20214,189 okunma
2.873 Gösterim
Evett dizisini kesinlikle izlemelisin 🤩 hayatımda izlediğim en iyi dizilerden biriydi 🥺 diziyi izledikten sonra kitabını okuma kararı almıştım ama o zamanlar hiç kalın kitap okumadığım için zorlanmıştım yorumundan sonra bir şans daha vermeyi düşünüyorum ❤
Özlem
diziyi bu kadar övdüğüne göre, en erken zamanda izlemeye çalışacağım 🥰 ve evet, kitaba bence de şans vermelisin 🤗