Puan vermedi·336 syf.··Beğendi
· Yaşamak dinmeyen bir ağrı.
Dünyanın kendisi bir ağrı insan istese de istemese de bir şekilde yaşıyor bu hayatı kimi en dipte boğulurken ,kimi en yükseklerden izliyor hayat denen acımasız varlığı .Biz hasta dünyanın hasta insanlarıyız .Bazen hayat denen şey iki kat daha zehirli oluyor ama bir şekilde yaşıyoruz .Mürşit’in dünya ağrısı hiç geçmedi .
İstemediği bir hayatı yaşadı tabi buna hayat denilebilirse .Çıkamadı o boşluktan çıkmak da istemedi zaten kabuğunu kırmadı bir türlü çünkü ,diğer insanlar gibi normal olmaktan korktu.Sığamadı bu dünyaya dinmedi içinin ağrısı.Kitapta gerçekler bir bir çarptı yüzüme .Hayat denen şey değersiz bir kütleydi biz de o kütlenin parçaladıydık.Bu kitapta sadece Mürşit’in hissettiği duyguları değil hepimizin zaman zaman hissettiği derin bir dünya ağrısından bahsetmiş Ayfer Tunç.
Yaşadıklarımız,geçmiş basit bir şekilde unutulmuyor .Yaşanmışlıklardan kurtulmak yok .Unutup kurtulmak yok toprağa gidene kadar bırakmaz yaşanmış olan çünkü hafıza insanın en güçlü düşmanıdır . Ben de yaşamak denen o şeyi saksıya gömdüm.
Kitap mükemmeldi kitap hakkında oturup yazacak o kadar çok şey varki .Bütün kitap bütün sözler duygularımın birer tercümanıydı sanki çok beğendim Yazarın üslubunu ,kitabın akıcılığını her şey çok iyiydi .Herkese tavsiye ederim İyi okumalar dilerim:)