2021 36. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2021 21:05
Bir günde bitirmemi sağlayan akıcılıkta bir kitap. Kitabı okurken yer yer içimizi acıtan kısımlar kendimi sorgulamamı sağladı. Barzorov'un yorumları ve yapılan tartışmalarda çok farklı bakışlar görürüz. Okurken nihilist bir fikre kaymaya başladığımı farkettim. Birçok şeyin mantıken anlamsız olduğunu biliriz ancak duygularımız hep inkar eder bunu. Bunun yanı sıra bir de evlat-aile ilişkisine gelelim. Her şeyden çok severek binbir emekle büyüttüğünüz çocuklar; gün gelir önünde titrediğiniz, sevmeye bile korktuğunuz, sizi küçük gören yabancı bir adam oluverir. Hepimizde yer yer olan bir durum. Anne ve babamızı bir anda kendimizden çok farklı görmeye başlar; kimi zaman saygısızlık yaparız. Bir evladın ebeveynini küçük görmesi ise apayrı bir konu. Tek kelime konuşmayı bilmezken, adım atamazken her şeyi sıfırdan sabırla öğreten kişilere karşı öğrendiğimiz bilgilerin kibrine kapılırız. Bu konuda bir genelge vardır ki kız çocukları daha vefalıdır. Bu bir gerçek ki kızlar daha merhametli olurlar. "Anneler ve Kızları" olarak bir kitap da ben yazmalıyım
Babalar ve OğullarIvan Turgenyev · Kum Saati Yayınları · 200355,9bin okunma