Semerkant Yazması
2021 9. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2021 20:25
Kitaba BA-YIL-DIM. Çok güzel bir roman. Bu incelememi okuyan herkese tavsiye ediyorum kesinlikle. Kitabı elimde kalem kağıt not alarak altını çizerek okumak istedim. Bi baktım kitabın her yeri çizilmiş:) Her sayfası her satırı o kadar güzeldi ki. Ömer Hayyam, Nizamülmülk, Hasan Sabbah...kitap kısıtlı olduğundan bu kişiler hakkında genel bilgiler içeriyor ama mutlaka her birini araştıracağım. Özellikle Hasan Sabbah. Çünkü çevremizde o kadar çok Hasan Sabbahlar var ki dünya her geçen gün kötüleşiyor. Yaşanmaz hale geliyor. Ne demiş Hz. Ali ''Düşmanların en büyüğü, düşmanlığını gizleyenlerdir." Sayfa 85'de de dediği gibi; Kitaplarda bir efsane dolaşır. İçinde bulunduğumuz binyılın başına her biri kendince damgasını vurmuş üç iranlı arkadaştan söz eder bu efsane: Dünyayı gözlemleyen Ömer Hayyam, o dünyayı yöneten Nizamülmülk ve aynı dünyaya dehşet saçan Hasan Sabbah.
SemerkantAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202574,7bin okunma
eğer semerkand’ı sevdiyseniz size harold lamb’in yıldızların efendisi ömer hayyam kitabını, ahmet ümit’in bab-ı esrar’ını daha sonra vladimir bartol’un alamut kalesini, ve elif şafak’ın aşk’ını peşpeşe okumanızı tavsiye ediyorum..(tabi ki bu naçizane bir okur tavsiyesi)