·376 syf.····Okunma: 22 Haziran 2021 22:27 Bu kitaba olan hislerim kitap boyunca çok inişli çıkışlıydı fakat kitabın kapağını kapattığımda aslında kitabı çok sevmiş olduğumu fark ettim.
Birde bu kitap serinin ilk kitabı ve kitap ilk sayfadan son sayfaya gittikçe güzelleştiği için seriden baya umutluyum. Bir sürü kişinin yıllar önce okuyup sevdiği bir seri ve bunun nedenini kesinlikle görebiliyorum. Her ne kadar kitabı ilk başlarda sevemesemde kitabın evrenine ilk sayfadan bayıldım. Çok güzel kurgulanmış kesinlikle. Lissa ve Rose’un arkadaşlığına da bayıldım. Her durumda ilk akıllarına gelen şey hep birbirlerinin iyi olup olmadığı oldu ve bu çok güzeldi. Bazen birbirlerinin iyiliği adına yanlış kararlar aldıklarını düşünsemde nedenlerini anladığım için arkadaşlıklarını çok sevdim. Başka bir sevdiğim karakterde Christian oldu ve serinin ilerleyen kitaplarında onu daha çok okumak için aşırı sabırsızlanıyorum.
Kitabın ilk yarısı boyunca kitabı pek sevmeyerek okudum ve normalde sürükleyici olmasını beklerken bu ilk yarısı o kadar yavaş ilerledi ki dedim ilk defa fantastik bir seriyi bu kadar az sevicem sanırım. Bunun nedeni de ana karakteri hiç ama hiç sevmemiş olmamdı. Kitabı severek kapatmış olsam da hala ana karakter Lissa olsaydı ya da en azından hem Lissa’nın ağzından hem Rose’un ağzından anlatılsaydı kitabın daha güzel olcağını düşünüyorum. Sonra kitapta ilerledikçe Rose’ a alıştım ve az çok sevmeye başladım. Şu an bütün seriyi Rose’un ağzından okumaya hazırım asla alışamıcam diye korkmuştum bir an Rose’a.
Kitabın ilk yarısı için bu kadar negatif düşüncelerim olmasına rağmen sonradan çok keyifli okumaya başladım ve cidden çok sevdim kitabı. Serinin devamının daha güzel olcağını düşünüyorum. Hatta hiç beklemden serinin ikinci kitabını okuyacağım çünkü kitabı kapattığımda aslında kitabı çok sevdiğimi ve hiç ara vermeden seriye devam etmek istediğimi fark ettim.