2021 28. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2021 04:38
Pandeminin başladığı sıralarda bi arkadaşımın önerisiyle 10 Küçük Zenci’nin mini dizisini izlemiştim. Dizi beni çok şaşırtmış ve etkilemişti.Halbuki çoğu kişi dizinin kitaba göre yavan olduğunu söylemişti. İşte o zaman Agatha Christie okumak istediğime karar verdim. O zamanlar sınav döneminde olduğum için de kitap okumaya zaman ayıramadım ve erteledim. Yaz tatilinde bir kitapçıya gittiğimizde bir reyonda Agatha’nın kitaplarını görünce aklıma okumak istediğim geldi. Fakat nerden başlamalı bilmiyordum. İnternetten yaptığım hızlı ve kısa bi araştırma ile bu kitaba başlamam gerektiğini öğrendim. Okuduğum basımın önsözünde kitabın yazım aşamasındaki zorlukları anlatması çok hoşuma gitti. Ayrıca Son Halka bölümünün değiştirilmemiş hali de bulunuyordu. Kitap çok güzel kurgulanmış adeta aklımızla oyun oynuyordu. Kesin budur dediğimizde Agatha gülüp ben bunu düşünmedim mi sanıyorsun diyerek neden o kişinin katil olmaması gerektiğini anlatıyordu. Öyle ki bir zamanlar gerçek katili/katilleri düşünmüş de olsam dedektifin konuşmaları beni vazgeçirmişti. Sonunda öğrendiğimde ise ihanete uğramış gibi hissettim ama aynı zamanda Poirot’un ve Agatha’nın zekasına hayran kaldım. Bir sonraki kitaplarını okumak için çok heyecanlıyım. Ve tabiki önerilere de açığım. Sonra şu kitabı okumalısın gibi önerilerde bulunursanız çok memnun olurum.
Ölüm Sessiz GeldiAgatha Christie · Altın Kitaplar · 20174,203 okunma