“Galip yoktur hainin oyununda.
Yalnız ayakta kalanlar olur oyun sonunda.
Kandır, yoksa kandırılan olursun.
Ez geç, yoksa ezilen sen olursun.
Oyna… yoksa öldürülürsün.
Şimdi hamle sırası bende.”
Seelaammm millet! Distopya ve fantastik kurgunun harmanlandığı The Traitor’s Game serisinin ilk kitabı ile karşınızdayım: Hainin Oyunu.
Kestra Dallisor, büyülü Endrick soyundan gelen ve acımasızlığı ile bilinen Antora hükümdarı Lord Endrick’in sağ kolu olan babası Henry Dallisor tarafından Lav Çayırları’na sürgüne gönderilmiştir. Aradan geçen üç yılda bir leydi gibi yetişmiş olması gerekirken o at binip, kılıç kuşanan dikbaşlı bir kıza dönüşür. Ait olduğu krallığa geri dönüş vakti geldiğinde ise yolda asilerin kurduğu pusuya düşer. Aralarında geçmişte yakından tanıdığı ve artık Koraklar’dan biri olan Simon da vardır. Hükümdarlık kalelerine erişimi olan Kestra’dan, hayatına karşılık Lord Endrick’in sonunu getirecek olan kayıp Olden Hançeri’ni bulmasını isterler. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı Antora’da sırlar birer birer çözülüp hedefler değiştikçe, her biri kim ve ne uğruna savaştıklarına karar vermek zorunda kalacaklar.🗡
Bu kitabın bazı yan etkileri var: baş dönmesi gibi...
Zira matruşka bebekler gibi oyun içinde oyun, entrika içinde entrika saklı. Her ters köşede ağzınız açık kalacak. Güçlü kadın karakterleri okumaya bayılan ben, Kestra karakterine hayran kaldım diyemem. Kabul, acayip hazırcevap ve zeki davrandığı noktalar vardı. Fakat inatçı bir keçiye dönüşüp pervasız, kibirli hareket ettiğinde kendisini tokatlamak istediğim de oldu. Diğer rahatsız edici nokta Kestra ve Simon arasındaki ilişkinin yüzeyselliğiydi. O duygular bana geç(e)medi ve bu serilerde aradığım son şey. Ayrıca, klanlarla dolu bir hükümdarlık yaratıyorsun kitabında, insan bir harita iliştirir içine yazarcığım. Bu tarz bir kitap için bu büyük eksiklik bence. Yine de, üç kitaplık bir serinin ilk kitabı için ortalama denilebilecek kadar iyi.
Eğer kadın kahramanlarınızı öfkeli, erkek kahramanlarınızı korumacı, sadakatleri iki arada kalmış, görevleri karmaşık, nedenleri gizli, yaşamları sırlarla dolu seviyorsanız, bu seriye bir şans vermelisiniz.