Hamlet , insanlara ihtiraslarına uymamaları gerektiğini , intikam almanın yararsızlığını öğretmeye çalışırken bunun yanında konuşmalara serpilmiş bir çok hayat dersi de verir .
Kralın eşine aşık olan ve tahtına sahip olmak için onu zehirleyen amcası, kardeşi öldükten çok kısa süre sonra bu büyük hüzne dayanamayıp tahta geçer ve kraliçe ile evlenir . Kraliçenin oğlu olan Hamlet, bir şeylerden şüphelensede bunu belli etmez .Bir gece kralın ruhu mezarından kalkar ve ona yapılan tuzağı Hamlet'e anlatır. Gerçeği öğrenen Hamlet, bundan öncesinde de hayattan ümidini kesmiş , karamsar bir ruh haline sahipken daha da kötü bir duruma düşer: Intikam alma duygusu onu ele geçirir ve zaman ilerledikçe bu intikam arzusu yalnızca Hamleti değil tanıyacağımız birçok karakterin yaşamına mal olur .
En çok etkilendiğim sahne Hamlet ile Horatio'nun mezarlıkta kafataslarının kime ait olduğunu tahmin etmeye çalıştıkları sahneydi. Bu sahne de ne kadar güçlü olursak olalım , ne kadar çok sevilelim , güzel zeki , espritüel olalım eninde sonunda öleceğimiz ve belki de kemiklerimizin bir tıkaç olarak kullanılabileceği kadar değersiz olmamızdı .
Hamlet, en çok sevdiğim karakter oldu. Sivri bir zekaya sahip olan Hamlet, sözleriyle içinde tuttuğu öfkeyi ve hayal kırıklığını dile getirse de çevresindekilerin onu anlamaktan uzak oldukları görülüyordu Aynı zamanda çok güzel bir kalbe sahip olan Hamlet yapılan bu tuzağa , babasının ölümüne , annesinin amcasıyla evlenmesine dayanamaz. Yaşasaydı zekası ve iyi kalbi ile çok güzel işler başarabilecekken gencecik yaşında ölmesi ...
Rahatlıkla okunabilen bir kitaptı . Üstelik bize pek çok hayat dersi verecek sözleri içerisinde barındırıyor . Sayfalar nasıl akıp gidecek anlayamayacaksınınız.Yanınızda bir not defteri bulundurmanızı tavsiye ederim.