···Okunma: 18 Ağustos 2021 18:33 Felsefik bir kitap. Kısaca iki yazarın birbirinden etkileşimini içeriyor olsa da içerik bakımından bir bilgi vermek istiyorum ben. İhmal edildiğimiz ölçüde çekiliriz diyordu yazar bir kısımda. Şimdi ne kadar haklı buna bakacağız. Bu aralar yargı dağıtır gibi yazıyorum ama alakası yok. Bunu evvelden söyleyeyim. Olan şeyleri söylemekten daha normali olamaz. Buna da değineceğim. Sorun, olmayan şeyleri olmuş gibi yansıtan zavallılarda.
Olan şeyleri söylemek. Mesela size karşı taraf bir şey yaptı ve siz dile getirdiniz. Bir de bunu yaptıktan sonra özür dilemek zorunda kaldıysanız geçmiş olsun. Deli gibi seven aynı zamanda da kaybeden tarafsınız demek bu. Yani Allah (ya da inancınız her neyse o) yardımcınız olsun.
Kitapta takıldığım yerse ihmal edildiğimiz ölçüde çekime kapılmak. Yani biliyorsunuz seven ve kaybeden taraf olduğunuzda, gözünüz açılana kadar kullanılır, cepte görülür, tüm iyilik ve fedakarlıklarınız gözünüz açılınca yani karşı tarafın işine gelmediğinizde ve kullanıldığınızı anladığınızda hemen silinir. Böyle bir durumda bile özür dilemek zorunda bırakılabilirsiniz. Dikkat etmeli buna.
Arkadaşlar dünyada 8 milyar insan var deseniz, mesela bir kadınsınız diyelim veya erkek de olur. 4 milyar erkek olsun. 4 milyar da kadın olsun. Ülkenizde 80 milyon insan var. 40 milyon erkek 40 milyon da kadın var. Yaşadığınız şehirde 5 milyon insan olduğunu farz edelim. 2.5 milyon kadın ve erkek yapar. Bunları yaş gruplarına bölersek ortalama yaşıtınıza 100000 kişi düşer. Yani sizi mutlu edebilecek 1 kişi bunların arasından mutlaka çıkacaktır. Sizi mutsuz eden yerde kalırsanız, yok o beni anlıyordu, tanıyordu. Sonra bunun tedavisi derken maddi manevi bir sürü zarar ve işkence. Değer mi? Mantıklı düşünmeye davet ediyorum.
Bir önceki kitapta söylediğimi tekrarlıyorum. Hepinize, sizlere huzur verecek, anlayışlı, güvenilir, sevginizi sahipsiz bırakmayacak insanlar diliyorum. En iyi dileklerim, hepimiz için. İyi okumalar dilerim..