Bütün Alıntılar
Okumak Bir gün yolda giderken bir arabanın arkasındaki bir yazıyı okumaya çalışıyordum. Ne yazmışlar biliyor musunuz? “Boşuna okumaya çalışmayın, Cam kırıktı, yapıştırdık.” Başka bir defasında da bir yerde küçücük harflerle yazılmış bir yazı gördüm. Ancak yakın mesafeden okunabilirdi. İyice yaklaştım. Şöyle yazıyordu: “Çok yakından okuyorsunuz.” Bu iki olay aklıma gelince şunu düşündüm: Okunması gerekenleri okumayanlara işte böyle boş şeyleri okuturlar. İkra’dan hemen sonraki âyeti de hatırlayalım. “Oku!” buyuruyor Rabbimiz ama “Nasıl?”ın da cevabı var: “Allah’ın adıyla.” Allah adına okuyalım, Rabbimizi tanımak için okuyalım 2 “Ve kim fısıldadı ateşin kalbinin bir avuç su olduğunu.” 6 Hayy’dan gelip Hu’ya giden bir yol var önümüzde. Her nefeste bir yola düştüğümüzü unutuyoruz. 7 Dikkat et!  Sen zamanı tüketmiyorsun,  zaman seni tüketiyor.  Yaşarken ölüyorsun. 16 Sanatçı olmak zordur, biliyorum.  Fakat daha zoru var…  İnsan olmak! 16 Sürekli başkalarını tenkit etmekle uğraşan insan, asıl kendinden memnun değil demektir. 27 Ne söylediğinizi, biraz da nasıl söylediğiniz belirler.. J. LONDON 58