·288 syf.····Okunma: 06 Ağustos 2021 17:41 #feministdistopya
Genç yazar Sophie Mackıntosh,Yaratıcı Yazarlık ögrenimi görmüş ve Su Kürü ise ilk romanı.Daha sonra yani kasım ayında arkadaşlarla Mavi Bilet adlı kitabını okuyacagız ve şimdiden çok merak ediyorum.Kitabı bir arkadaşımin incelemesinden sonra listeme almıstım.Arka kapak yazısıni da okuyunca elime gecer gecmez hemen okudum kitabı.iste kitap uzerine düşuncelerim.
Kitap üç bölümden oluşmakta.Ilk bölum Baba,bu kısmi kizkardesler sırayla anlatmakta.Ikinci bölüm Erkekler, burayi kardeşlerden Lia,son bölüm Kızkardeşler'i ise Grace anlatmaktadır.
Bir baba ve anne düşünun çocuklarını aşırı sevgi ve erkeklerden korumak,dış dünyanın toksinlerinden uzak tutmak için çocuklarini etrafı elektrikli tellerle cevrili gözden uzak bir yere,artık kullanılmayan bir otele getirmişlerdir.
Bu üç kizkardeş Kral adıni verdikleri babadan ziyade baskıcı annenin hükmune göre itiraz etmeden söylenen ve yapılmasını istenen her şeyi zorlansalarda yapmaktadırlar.
Farklı işkencelere tanık olacaksıniz.Okurken içimi acıtan olayı(bebekle ilgili) buraya yazmayacagim ama, sevmek_dokunmak gibi en güzel duyguları göstermenin adını neden korku,savunmasızlık bırakmış bu ebeveynler düşündürücü.
Erkeklerden gelecek pek çok zarara(sevmek gibi mesela) karşı direnç gösteremeyenlerin,kendilerini koruyamayanların hastalanacağını dahası ölecegini düşünen kızlar gercekten de erkeklerle karşılaştığında neler oluyor.Kitabı bir gün icerisinde okudum bitti.Kurgu hız kesmeden okutturdu kendini lakin son bölüm ne kadar açıklayıcı olursa olsun bu kitapta içime sinmeyen bir şeyler var.Duygu yogunlugunu yaşayamadim belki de ondandir.Ve aklıma alakasiz belki ama Kafes adlı kitap geldi bir de bir film vardı bir baba çocuklarıni herkesten uzak bir yere toplamıs dıs cevreden gelebilecek kötuluklere karşı onları acımasizca egitmeye çalışıyordu.Izleyenler hatirlayacaktır illaki.Adı aklima gelmedi benim.
Yazarın ülkemize baskısi olmuş iki kitabından birini okudum sıra Mavi Bilet'te.Kitapla ve sevgiyle kalıniz.