2021 642. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2021 21:46
Arada kaynayan çizgi dizi sonrası yeniden bir Jules Verne eserine dönebilmek ve bunun Tübitak baskısını okumak büyük mutluluk. Öncelikle kitabın iki farklı versiyonu olduğunu belirterek başlamak istiyorum. İlk versiyonunda hikayenin ana kahramanları Dean Forsyth ve Sydenlen Hudelson iken diğer versiyonda Zephyrin Xirdal diye bir karakter ekleniyor. Bilimi kendi çıkarları için kullanan insanları adeta yerin dibine sokuyor bu kitap. Emek hırsızlarını, bilim tüccarlarını, çıkar savaşlarını... Aslında konu çok hoş diyebilirim. Dean ve Sydney iki bilim adamı. Bir meteor keşfediyorlar ve ikisi de bunun altın olduğunu düşünerek ilk ben buldum diye kıyasıya yarışıyorlar. Bu mücadele evlilik arifesinde olan evlatlarını etkilediği gibi aynı zamanda yaptıkları başvuru neticesinde devletler arası mücadeleye kadar ilerliyor. Diğer yandan öbür karakter Xirdal ise meteorun yörüngesini değiştirip altını kendisine almak için çalışmalara başlıyor. O da bir ışın icat ederek kendi arazisine çekip, zengin olma planları kuruyor. Hem sosyal hayattaki gariplikler hem bilimin kullanılışını anlatmak açısından çok değerli bir kitabı geride bıraktık. Hepimize iyi okumalar, iyi akşamlar dilerim..
Meteor AvıJules Verne · Tübitak Yayınları · 2008132 okunma