···Okunma: 22 Ağustos 2021 22:11 ~ Genç Bir Doktorun Anıları | Mihail Bulgakov ~
Puanım: 9/10
Tıp Fakültesinden yeni mezun genç bir doktorun, mesleğine başlayacağı ücra bir kasabada başından geçenleri, yaşadığı zorlukları son derece sürükleyici bir anlatımla anlattığı anılardan oluşan bir kitap.
Genç doktorumuz fakültesinden dereceyle mezun olsa da pratikte hiçbir şey teorik gibi değildir. Genç doktor başlangıçta çok zorlansa da kendisine yardımcı olan ekibi ve çabaları sayesinde birçok hastayı iyileştirmeyi başaracak, deneyimsiz bir doktordan kendinden son derece emin bir doktora dönüşecektir.
Açıkçası bir doktor adayı olarak doktorun hastasıyla görüşürken, teşhis koyarken ya da ameliyat öncesi - sonrası içinden geçirdiği düşünceleri okurken çok değişik hissettim, dramatikliğinden etkilendim ve çok severek okudum. Ki kitap da o kadar sürükleyici ki resmen kendisini okutuyor.
Ölümün sınırında zor bir doğum, hassas cerrahi bir müdahale, uzaktaki hastalara ulaşmak için zorlu hava koşullarında çıkılan bir yolculuk...
Kitabın 2012 yılında 2 sezonluk mini dizisi de yapılmış (A Young Doctor's Notebook). Hatta başrolde Harry Potter'dan tanıdığımız Daniel Radcliffe varmış. Kesinlikle izleyeceğim.
#alıntı
"Akıllı insanlar mutluluğun sağlığa benzediğini çok önceden fark etmiştir: Mutluyken fark etmezsiniz,ama yıllar geçtikçe,geçmişte kalan mutluluğunuza ilişkin anılar,ah anılar!"
Kitapla kalın