···Okunma: 25 Ağustos 2021 17:51 Yazarın okuduğum ilk kitabı. Bilim-kurgu sever biri olarak daha önceden keşfetmemiş olmam benim büyük eksiğim ama kesinlikle devamı gelecek :) Ayrıca bu kitaba, ütopya mı, bilim-kurgu mu demeli ona da pek emin olmadım .
Kitap kurgusu itibariyle biraz ağır. Belki de yaz dönemi okumayı tercih etmem hataydı, kışın okusam daha içerisinde kaybolurdum konunun .
İkiz dünyalar Urras ve Anarres in birbirine geçen enteresan hikayesi Mülksüzler. Urras; mülkiyetçi, sahipçi, patronların, tiranların hüküm sürdüğü bir gezegen. Anarres ise zamanında Urras tan sisteme tepki ile Göçenlerin yaşadığı, eşitliğin, ortak paylaşımın, hiç bir sahiplenmenin olmadığı bir dünya . Genel konu edilen kavram ise bence “özgürlük” . Urras bizim yaşadığımız dünyayı temsil ediyor o çok belli, diğeri ise hayallerdekini … Kitap her iki dünyayı da ortaya açıkça sunuyor ve özgürlük dediğimiz şeyi kısıtlayan unsurlar aslında sistemin mi yoksa biz insanların kendisinin mi ürünü düşünmenizi sağlıyor.
Ağır ama okuması keyifli bir kitaptı. :) Yaz olması odaklanmamı zorlaştırsa da ben kitaptan payıma düşenleri aldım .
İyi okumalar :)