Gönderi

Etkinlik önerim: Çukura girerken aydınlık için lamba yerine kitap!
Benim bir etkinlik önerim var, yeterli katılım olursa ve gerçekleştirmeyi başarırsam uygulama içindeki ilk etkinliğim olacak. Üç buçuk yıldır uygulamayı kullanıyorum, ortaya atacağım etkinlik önerisinin bu zamana kadar düşünüldüğünü, uygulandığını hiç görmedim, onun için lütfen duyarlı olalım. Önerim şu: Malumunuz İstanbul'da gettolaşmış yerleşkeler var. Ve bu yerleşkelerde yaşayan binlerce yitik, itilmiş, aşağılanmış insan ve hayatlar... Gençler uyuşturucu, alkol, gasp, hırsızlık vb. birçok kötü alışkanlığın pençesinde. Devletin, toplumun önemsemediği, küçümsediği insanlar, biz farkına varmadan yok olup yitip gidiyorlar. Kim benimle birlikte İstanbul'un terk edilmiş mahallelerine girip kitaplar dağıtmak ister? Çocuklara, gençlere, yaşlılara, ulaşabildiğimiz kadar çok yitik ömre kim dokunmak ister? Belki de yeşerecekler. Kim bu umut kırıntısının peşine takılır benimle?
··1 alıntı·
4.076 Gösterim
9 Yorum
Öncelikle fikir çok güzel bir noktada başlıyor fakat sanırım çoğu insanın tedirgin olduğu kısımlar olabilir doğal aslında böyle olması. Bence daha çok geliştirilebilir mesela toplu alanlarda bulunmak riskli olacağı için virüsten dolayı en azından istanbulda aynı yerlerde bulunanlar kendi çevrelerinde bunu yapabilirler. Kitap okuma etkinliği olabilir bir kafede ya da dışarda bir yerde sonuçta kitap okuma konusunda örnek oluşturmakta önemli. Ya da eğer gerçekten kitaplar paylaşılmak isteniyorsa insanların bulunduğu bölgelerde kitap görünecek bir kısma küçük bir notla bırakılabilir. Ben katılamıyorum uzakta olduğum için ama sadece fikir geliştirilebilir çok güzel şekilde katılım artar belki o zaman diye belirtmek istedim düşüncelerimi.
Değerli görüşleriniz için teşekkürler. Değerlendireceğim :)
1 yanıtı göster
İstanbul'da değilim malumunuz. O yüzden desteğimin olabileceğine inandığın her şeyde varım. Gidecek olanları şimdiden kıskandım. 😌😌🍀
Şu an gelen yok. Muhtemelen de çok az kişi olacağız :) Keşke burada olsaydın. Sen benim duygularımı, fikirlerimi önemsiyorsun, güzel işler yapardık!
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
İstanbul'da olmayı isterdim bu etkinliğe katılmak için 👏👏👏
Bütün destek İstanbul dışından! Ben size yürekten teşekkür ederim.
Orada olmak, bu etkinliğe katılmak çok güzel olurdu. Eminim bana da çok şey katardı...
Böyle düşünüyor olmanıza sevindim. Dilerim bir gün diyelim o halde👍
Reklam
Umarım hayatlara dokunabilirsiniz 🤲🤲Kitaplarıniz umutları aydınlatsın 🙏
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.