Puan vermedi·312 syf.····Okunma: 26 Ağustos 2021 22:47 Bizim psikoloji hakkında hiçbir fikrimizin olmadığı ve psikologlar hakkında deli doktoru diye dahi dusunemedigimiz kadar eski 1989 yılında yazılmış bir kitap... Akıcı bir kitap ve hikayelerdeki olaylar gerçek hasta öyküleri ,sadece hikayelerde giriş gelişme olmasına rağmen iyileşme sürecini anlatmadan birden "sonra iyi oldu" gibisinden hikayeyi bitirmesi biraz garip geldi.Ayrica kafama takilan sorular var yazar hep kontrol sahibi doğruyu bilen bilge bir varlık gibi ama "doğru" davranışın ne olduğunu veya davranışı "düzeltmek" demenin ne olduğunu anlayamıyorum. Doğru veya düzgün kelimeleri tamamen öznel olan insan için ne kadar genel olabilir ki?Demek istediğim bir insanın diğer insanın zihnini iyilestirmek için kullandığı materyal yine bir insan zihni.İnsan dediğimizde o kadar değişken var ki sadece bilinçaltını açmak ltlraf ettirmek nasıl bir zihni iyilestirebilir?Demire demir şekil verip iyileştirir ama insanı insan nasıl düzeltebilir yada duzelttigi şeyin doğru olduğu nasıl anlaşılabilir.İnsanla beraber algılar doğru ve yanlışlar da değişir bugün doğru gelen şeyler 20 sene önce yanlıştı veya tamtersi.Neyse konuyu daha fazla dagitmadan kitap gayet güzeldi tavsiye ederim.