···Okunma: 24 Ağustos 2021 09:29 ~ İyi Hissetmek | Dr. David Burns ~
Puanım: 10/10
Kaygı, suçluluk, kötümserlik, erteleme, düşük benlik saygısı ve depresyon gibi dipsiz kuyuların içinde hissediyorsanız ve;
- Bu duygudurumlarını anlamak,
- Olumsuz fikirlerden kurtulmak,
- Suçluluk duygunuzla başa çıkmak,
- Sevgi ve Onay bağımlılığınızın üstesinden gelmek,
- Özgüven arttırmanın yollarını öğrenmek,
- Hiçbir şey yapmamak ile baş etmek,
- Depresyonun acı veren girdabından kurtulmak istiyorsanız tam size göre bir başvuru kitabı.
Depresyonun etkinliği klinik olarak kanıtlanmış ilaçsız tedavisi
Epey iddialı bir cümle gibi geliyor kulağa ama doğruluk payı çok yüksek. Elde çok ciddi veriler var. Hem Dr. David Burns'un kendi hastalarında gözlemdiğine ve bilimsel dergilerde basılmış çalışmalara göre İyi Hissetmek'i okuyan depresif kişilerin %70'inin, başka bir tedavi olmadan kısa sürede iyileştikleri görülmüş.
Bir insanın profesyonel destek almadan sadece kendine yardım kitapları ile kendini iyileştirmeye çalışmasının ne kadar doğru olduğu tartışılabilir ama bu kitabın hem diğer benzerleri arasında birinci seçilmesi ve hastalar üzerindeki etkinliği göz önüne alındığında, çağımızın en büyük sorunlarından biri haline gelmiş depresyonun tedavisi için en faydalı araçlardan biri olduğu su götürmez bir gerçek. Zaten Dr. Burns de kitabını profesyonel bir terapi yerine önermiyor, depresyon ya da kaygı şikayeti olan kişilere aydınlatıcı gelecek bir başvuru kitabı olarak öneriyor.
Ben kitabı dostlarımın da teşviki sayesinde büyük bir şevkle okudum. Verdiğim puan ve yazdıklarımdan da anlayacağınız üzere kitabı çok beğendim. Hem sorunu anlamamızı sağladığı hem de bize çözümler sunduğu için. Kitabın özellikle Teorik ve Araştırma bölümündeki "Bilişsel Çarpıtmalar" kısmını çok değerli buluyorum. Bu kısmı iyice anlayıp, sizin kendi zihninizde yaptığınız çarpıtmaların farkına varır hale gelmek, bence insanın bu kitaptan kendine katabileceği en önemli şey. Ondan sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecek inancındayım. Kitabın genel amacına da kısaca zihnimizde çarpıttığımız düşünceleri, mantıklı düşüncelerle yer değiştirmeyi öğretmek diyebiliriz.
Unutmayın!
"İyi hissetmek harika bir duygu!
İyi hissetmek kendinize olan borcunuzdur!"
Kitapla kalın