Yeni Duygudurum Tedavisi

Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2016 41. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2016 00:00
İnanamıyorum... Bu kitabı sıraya koyduğumda, önceki sıradaki kitapların bitmemesini çok istiyordum. Sıradan, kapak satan( kitabı hediye almıştım ve kitabı hiç araştırmamıştım) bir kitap olduğunu
İyi HissetmekDavid Burns · Psikonet Yayınları · 201815,4bin okunma
Felaketleştirmeye düşer misin ?
Puan vermedi·404 syf.·
2024 7. kitabı
David Burns’un İyi Hissetmek kitabını okurken kendimi yalnızca bir okuyucu değil, aynı zamanda bir “katılımcı” gibi hissettim. Bu kitap, kuru bir psikoloji anlatısı değil; aksine insanın zihninde
Kendini Kandır - Plasebo Pornografisi
·%52 (215/408 syf.)·
Kitap okumaya ciddi olarak ilk başladığım dönemde adına ve hakkında yapılmış yorumlara da aldanarak bir hevesle aldığım ama sonrasında kendisine verdiğim paraya üzüleceğim hale gelen kitaptır.
İyi Hissetmenin Görünmeyen Formülü
2025 145. kitabı
Bazen insanın en büyük savaş alanı kendi zihnidir. Kimsenin görmediği, duymadığı ama geceleri uykusuz bırakan o sessiz fısıltılar… Kendi kendine yöneltilen suçlamalar, durmadan büyütülen hatalar,
Hayata Dair
İyi HissetmekDavid Burns · Psikonet Yayınları · 201815,4bin okunma
Kendine Söylediklerin Kaderin Olmasın!
2026 4. kitabı
"Duygularımız genellikle hayatımızda olanlardan çok, nasıl düşündüğümüz ile ilgilidir."
İyi Hissetmek
kitabında çok net bir yerden konuşuyor: İnsanı en çok yaralayan şey, yaşadıkları
2023 48. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2023 14:30
Yine bir gelişim kitabı.... Yine bana göre olmayan bir kitap. Bu tarz kitapları okurken içinde değişik hiç bir şey yok gibi geliyor bana. Kendine değer ver Uzun süre oturma hareket et Kitap oku Sana iyi gelmiyen insanlardan uzak dur Ara sıra dedikodu yap Müzik dinle Kabullenmeyi öğren Anı yaşa Buna benzer şeyler yap Zaten kendini iyi hissedersin. Boş ver gerisini...
2021 8. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2021 00:00
Öncelikle söyleyeceğim, bu kitabı okumayı her kese tavsiye ediyorum. Kitap antidepresan etkisi yaratıyor. Özellikle ağır depresyon yaşayanlar için okunması gereken müthiş kitap. Psikoloğa gitmeden kitabın her sayfası insanı iyileştiriyor. Bu kitap sayesinde kendini eleştirmeği ve eleştirmekten korkmamayı öğreniyorsun. Öyle bir kitap ki, okuyup rafa kaldırmakla iş bitmez. Her zor, başa çıkılmaz durumda bu kitabı açıp yeniden Dr. Burns'un tavsiyelerini ala bilirsiniz. Kitap kaygı, suçluluk, kötümserlik gibi özgüveni düşüren tüm depresyon belirtilerini ilaç kullanmadan tedavi ediyor. Kitabı okudukça sanki yazar karşınızdaymış gibi izlenim oluşuyor. Sizinle konuşuyormuş gibi hissediyorsunuz. -İntihar, bir insan hakkı değildir; bir insan hastalığıdır, bir ruh bozukluğudur, yardım gerekir. Kişi bu durumda kendine dair birçok mantık hatası yapar, kendine dair yargılarını gerçek zanneder. İşte "intihar" nedir? intiharla tüm dertlerden kurtulur muyuz? gibi sorular burada cevabını buluyor. Varoluşta yapayalnız hissetmeniz bir yanılgı; pes etmeyin, kendinizi teşhis edin ve bu kitapı okumaya başlayın. Utanılacak bir durumda değilsiniz; kötü aile, yıpratıcı ilişki, ard arda gelmiş başarısızlık, suçluluk, kınanma, aşağılanma, sosyalleşmeme bunların hiç biri size has değil. Bunları kötü olduğunuz için değil, insan olduğunuz için yaşıyorsunuz. Tek kelimeyle, bu kitapla ruh durumunuzu tespit edebilirsiniz. 14 yaşından büyük her kese tavsiyem.
İyi Hissetmek-David D. Burns
Puan vermedi
Burns'un teması "İyi hissetmek kendinize borcunuzdur" olan, depresyon ve düşük özgüvenle mücadele edenlere şiddetle önerebileceğim kitabı. En sağlıklı, en sorunsuz görünen insanın bile dönem dönem depresyonun keskin virajlarından en az hasarla dönebilmesini mümkün kılabileceğini düşündüğüm bir kitap. Kitabın hastalar üzerindeki uzun dönem etkilerine dair çalışmalar da gerçekleştirilmiş, hastalar tarafından okunması ile antidepresanlar ve psikoterapi gibi yöntemlerden elde edilenden daha iyi ve kalıcı başarılar elde edilmiş. Duygudurumumun düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm zamanlarda dönem dönem başvurabileceğim bu kitabın kitaplığımda bulunması güzel. Bu, kapısını ihtiyaç duyduğunuz an çalabileceğiniz psikoloji alanında ihtisaslı bir arkadaşınız veya komşunuzun varlığı gibi ferahlatıcı. ~Hayat çok seyrek olarak "ya öyle ya da böyledir"dir. Örneğin, hiç kimse bütünüyle zeki ya da tamamen aptal değildir. Aynı şekilde, hiç kimse her şeyiyle çekici ya da tamamıyla çirkin değildir. Bu evrende "mutlak" yoktur. Eğer yaşantınızı mutlaklık sınırına doğru zorlarsanız, sürekli bunalımda hissedersiniz. Evet belki de pek çoğumuzun batağıdır bu düşünce şekli. Bu gibi durumlardan kurtulmanın ve en birincil tedavinin düşünce şeklini değiştirmek olduğunu empoze eden güzel bir kitap.
2025 9. kitabı
Okunma: 31 Mart 2025 21:10
Kitabı okurken fark ettim ki zihnimiz bazen bize oyunlar oynuyor. Kitap, olumsuz düşünce kalıplarını tanıyıp değiştirmeyi sağlayan bilişsel davranışçı terapi tekniklerini anlaşılır bir dille sunuyor. Egzersizler ve örneklerle desteklenen bölümler sayesinde, kendimi daha iyi analiz edebildim ve sıkça göz ardı ettiğim düşünce hatalarımı fark ettim. Yalnızca teorik bilgiler değil, pratik çözümler de sunması kitabı güçlü kılıyor. Bazı yerlerde aynı konulara tekrar tekrar değinmesi biraz yorucu olsa da bu durum tekniklerin pekişmesine yardımcı oldu. Kendi duygularımı yönetme konusunda bana çok şey kattı. Kendini sık sık olumsuz düşüncelerin içinde bulan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
İnceleme
2017 7. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2017 20:03
İyi Hissetmek 'iyi hissettiriyor'. Kitabın arka kapağındaki bu birkaç kelime kitap hakkında söylenecek en güzel cümle olmuş aslında. Öncelikle kitap kapak ve isim itibariyle çokça bir kişisel

David BurnsYazar · 6 kitap
Burns, 1964'te Amherst College'dan lisans, 1970'de Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1974 yılında Pennsylvania Tıp Fakültesi'nde psikiyatride ikamet eğitimini tamamladı ve American Board of Psychiatry 1976'da nöroloji. Burns çok sayıda araştırma çalışmasının, kitap bölümünün ve kitabının yazarıdır. Ayrıca her yıl Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da zihinsel sağlık uzmanları için konferanslar veriyor ve birçok psikoterapi eğitimi atölyesi yürütüyor. Araştırma ve öğretiminde birçok ödül kazandı ve Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki psikiyatri sakinlerinin mezun oldukları sınıf tarafından üç kez "Yılın Öğretmeni" seçildi.