Bize göre çok gelişmiş bir gezegen olan Aeden'den dünyamıza gelen Sonje ve Numi karakterleriyle içinde bulunduğumuz hayata dışarıdan bakmak, ciddi şekilde farkındalık oluşturan güzel ve düşündürücü bir deneyimdi.
Bu farkındalık bazen öyle bir seviyeye ulaşıyor ki nasıl bir düzenin içindeyiz diye düşünmekten keyfi kaçıyor insanın. Özellikle çocukların yaşadığı zulümlerin anlatıldığı kısımlar o kadar çarpıcıydı ki hayatımda ilk defa bazı satırları okurken zorlandım diyebilirim.
Duyguları hissettirmekteki başarısını, kitabın öğretici yanında da göstermiş yazar. Dünyanın en iyi iletkenlerinden altını, 700 dereceye kadar bozulmadan yapısını koruyan mücevherleri süs eşyasına çevirmektense bilimde teknolojide kullanmamız gerektiğine defalarca kez dikkat çekmesi çok hoşuma gitti. Kanser konusundaki keşifleri yüzünden öldürülen Dr. Bradstreet'in işlendiği bölüm de en beğendiğim bölümlerdendi. Konusuna ve özgün kurgusuna hayran olduğum bir kitaptı.
Olumsuz kısımlara gelecek olursak, son kısımda heyecan iyice yükselmişken kitap acele şekilde bitirilmiş gibi hissettim. Bu maceranın sonunu biraz daha detaylı şekilde görmek isterdim. Ayrıca Numi'nin annesi ve diğer yardımcı karakterlere de ne olduğunu merak ettim. Sonraki kitapta bu kişiler zaten olacağı için çok değinmemiş de olabilir tabi ki yazar.
Diğer Azra Kohen kitapları gibi bu kitap da iyi ki okudum dedirtmeyi başardı.