Gönderi

431 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Madam Bovary
Uzun zamandır kaçıyorum, kadın baş karaktere sahip olan eserlerden. Çünkü biliyorum bir başlarsam durduramayacağım kendimi. Ve tahmin ettiğim gibi oldu, Madam Bovary ile zihnime giren zehir, diğer kadın karaktere sahip kitaplar ile vücudumdan artık hiç çıkmayacaktır. Madam Bovary, dönemin Fransız kadınının hayatındaki kısır döngüsünü anlatıyor.
Madam Bovary
Madam BovaryGustave Flaubert · İletişim Yayıncılık · 201832,9bin okunma
·
1.871 görüntüleme
Fərid okurunun profil resmi
Diğerleri gibi oldukça başarılı bir inceleme. kaleminiz iyi, yazıyor musunuz bir şeyler?
İsmail Kulaç okurunun profil resmi
Teşekkür ederim :) hayır yazmıyorum sadece kitap yorumlarım :)
S okurunun profil resmi
Ben kendi adıma bir kitap okurken karakterin cinsiyeti nedir diye düşünerek okumuyorum. Erkek karakter kadın karakter vs diye ayırmıyorum. Kadın karakterin bu kadar üstüne basılarak yorumlanması beni biraz irite etti. (Bkz:zehir tabiriniz bu yorumum size) Neden bazı erkekler böyle edebi eserleri cinsiyet özelinde eleştiriyor? Tamam belki Flaubert o zamanki ahlaki çöküşün çıkışını bir kadına dayandırıyor (onun algı ve anlayışı buna müsaittir belki sadece) peki - bunun bu yüzyılda hala böyle olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ben de bundan sonra romanlardaki erkeklerin aksayan yönlerini epey cinsiyetçi tavırla eleştiriyim o halde. Ve bir de genelleyim bunu :) Bu incelemeye bunu yazmamın nedeni son cümlelerdeki mesajı anlayamacak zihniyetteki erkeklerdir. Şahsa değil. Yanlış anlaşılmasın.
İsmail Kulaç okurunun profil resmi
Öncelikle zaman ayırıp okuduğunuz çok teşekkür ederim. Son cümlelerdeki mesajlarda ben de hemcinslerimin bu konudaki yanlış yargılarına dikkat çekmek istedim. Zehir tabirini şu şekilde kullandım. Kadın karakterlerin olduğu kitaplardan uzak duruyordum. Bunun sebebi tabi ki kadın düşmanlığı değil, ilgimi çekmiyordu sadece. Herkesin okuma zevki ve ilgi alanları farklıdır. Bunu bu şekilde anlamanız üzücü. Zehir aldıktan sonra bağımlısı oldum, eroin gibi manasında. Hoşuma gitti demek istedim. Yorumumun ortalarında tekrar zehir dememin sebebi okudukça beni kendine çekmesiydi. Üstüne basmak değil yaptığım, ana karakter bir kadın ve kitap onun çevresinde şekilleniyor, bu yüzden yorum o temele dayanıyor. İletişim yayınlarından okursanız eğer, her klasik eserde mutlaka kitabın yazılış amacı hakkında hem yazar hem de eleştirmenler tarafından yazılar bulabilirsiniz.
Ece okurunun profil resmi
Size katılıyorum, betimlemeler bence de sıkıcı değildi gayet yerindeydi diye düşünüyorum. Diğer incelemelere göz attıktan sonra şaşırdım doğrusu. Ve homais karakterini gereksiz bulanlar olmuş. Oysaki o karakter bilim ve felsefenin üstünlüğünü anlatıyordu bize.
İsmail Kulaç okurunun profil resmi
Beğenmenize sevindim :)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.