2021 87. kitabı
#kitapyorumu 5/5️️️️️ 10/10 ️️️️️ Yine bir romantik kitap, yine bir Derya Sevim yorumu… Şaşırdık mı? Şaşırmadık bence. Her zamanki gibi önce konusu sonra hislerim olarak başlayalım bakalım. Bu kitap okuduğum en farklı romantiklerden biri olabilir diyerek söz almak istiyorum. Türünü basitçe söylemem gerekirse “lovers to enemies to lovers.” (cümledeki basit kısmını geri alıyorum) Yani kitabın başı olan giriş bölümünde çiftimizi önce aşıkken tanıyor, gelişme kısmında ilişki içindeyken birbirlerinden nefret edişlerine şahit oluyor ve sonuç kısmına geldiğimizde de tekrar aşkı keşfetmelerini okuyoruz. Kitabın ilk sayfalarında Naomi ve Nicholas’ın ilk buluşmalarının ne kadar tatlı geçtiğini, ilişkilerinin çok güzel bir geleceği olduğunu ve aralarındaki tutkuyu okurken kitabın devamında olacaklara inanın hiç hazırlıklı değildim. O kısacık bölüm bittiğinde ve sayfayı çevirdiğimde ilk buluşmanın üzerinden seneler geçmiş, çift nişanlı ama birbirlerinden gerçekten nefret ediyorlar. Sıfır şaka. Hani iki kavga edelim barışalım türünden bir nefret değil. Naomi, Nicholas’a karşı nefret dışında sevgi duymayı başarmayı uzun zaman önce bırakmış gibi. Ona karşı tamamen duyarsız ve kapalı. Nicholas ise onun bu kapalı halinden ötürü hem Naomi’den hem ilişkilerinden nefret etmiş ve beraberliklerini baltalamak için elinden geleni yapıyor. İlişkileri bitmek üzere ve ikisi de bunun en iyisi olacağını düşünürken bir anda Nicholas ikisinin hayatını kökten değiştirecek ve ikinci şans anlamı taşıyacak bir karar veriyor. Kitabımız benim gözümde aslında tam olarak bu karardan sonra başlıyor. Nicholas’ın ikinci şans hamlesinden itibaren olan her sayfayı gözümden kalpler çıkarak okudum. Karakterlerin ilişki içinde nefretlerini sevgiye dönüştürmeyi başarmaları okuduğum en güzel şeylerden biriydi. Çünkü çok zordu. Uğraş gerektiriyordu ve ilişkilerinin çok kırılgan bir alt yapısı vardı. Ama ikisi de buna değeceğinin farkında oldukları için kitabın nefret kısmının geçmeye başladığı anlardan itibaren tüm hareketlerine çok dikkat ettiler ve bunu hem çok gerçekçi hem duygusal buldum. Kısacası herkese gönül rahatlığıyla önereceğim ve seve seve okuduğum bir kitap oldu. İlk 70-80 sayfası donuk ama o kısımlardan sonra öyle bir açılıyor ki nazar boncuğu diyor asla puan kırmıyorum
Bir Elmanın İki YarısıSarah Hogle · Nemesis Kitap · 2021486 okunma
3.473 Gösterim