·348 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2021 02:08 Bu kitap, gerek ilginç konusu gerekse eğlenceli karakterleri ile özgün bir tarihi aşk okuyacağıma dair beni heveslendirmişti fakat hevesimin kursağımda kalması pek de uzun sürmedi. Neden mi?
1) Mirabella'nın, uğruna itibarını bile yok saydığı olay çok ilginçti ama Camden'in ortama giriş yapmasıyla bu ilginç olay geri plana atıldı ve bir anda esas konu, Mirabella ile Camden'in ne zaman baş başa kalıp öpüşeceği oldu.
2) Başlarda, Mirabella'nın Camden'e olan tavırlarını, özellikle nişanlılık durumları ile ilgili Camden'e posta koymasını okumak harikaydı fakat ilerleyen bölümlerde bu durum değişti. Zira Mirabella, Camden'e hak vermeye ve "el değmemiş, lekesiz bir kadınla evlenmek onun hakkı" falan demeye başladı. O dönemde erkeklerin istedikleri kadar ilişki yaşayabildiğini ve bunun asla yadırganmadığını ama durumun kadınlar için aynı olmadığını bilsem de nişanlıylen hayatına sayısız kadın sokan bir adamın, kimseyle ilişkisi olmamış bir kadınla evlenmeyi kendinde hak görmesini; Mirabella gibi, inandığı doğrular uğruna bulunduğu döneme bile meydan okuyan birinin de böyle bir adama hak vermesini kabullenmem mümkün olmadı.
3) Mirabellan'ın, tüm yaptıklarına rağmen adının çıkmamaması saçmaydı. Camden'in bile ülkeye geldiğinde ilk duyduğu konu, Mirabella'nın yaptıkları olurken sosyetedeki tüm insanların, hele de dedikodu yazarının bunu duymaması mantıklı değildi.
4) Sarah'ı inciten adamın kim olduğunu toga partisine kadar fark edemesem de bu kişinin kimliğinin ortaya çıkış şekli ve devamında bu olayın neticelenmesi pek başarılı işlenememişti.
5) Hikâyenin hangi tarihte geçtiğinin belirtilmemesi hoşuma gitmedi. Bu bir tarihi aşk kitabıydı ama "tarihi" kısmı yoktu resmen. Ayrıca yazar ayrıntılara da dikkat etmemişti. Camden bir sahnede taksiye biniyordu mesela.
Toparlamam gerekirse farklı ve ilgi çekici bir konusu olan ama başarılı işlenemeyen bu kitap beğenimi kazanamadı.