İnancın Sonu
2021 23. kitabı
Şöyle düşünelim özetle biri size eşinizin yada sevdiğinizin sizi aldattığını söylese buna inanır mısınız? Yada bu durumda ne yaparsınız yada sorum kitaptan esinlenerek olsun. Biri sizin değerli bir eşyanızı çaldığında onun hırsız olduğunu nasıl anlarsınız? Tabi ki kanıtla . İşte inancı öldüren şey kanıttır. Bugün 21. yy da insanlar hala cenneti vaat edildiğine inanarak kendilerini patlatıp yüzlerce insanın canına kıyabiliyor. Din size hem canınızı kıymayı (intiharı) yasaklarken hem de cihat anlayışı ile insanları öldürüp cennetteki hurilerle yaşayacağınızı nasıl söyleyebilir? Yada orta çağda engizisyon mahkemleri kurup cadı avı diye binlerce insanı nasıl ödürebilir? Aynı keza Hitler’in binlerce yahudiyi fırınlarda yakmasını? Sam Harris dini yanlış anladığımızı yada yanlış yorumladığımızı düşünüyor yada dine pek sıcak bakmayan biri olarak söylebilirim . Ona göre eğer bilimsel ilerlemeler dini yanlış yaşayanlar olmasaydı şuan ki internet çağı 16. Yy da başlayabilirdi. Kirapta sevdiğim yerlerin altını bolca çizdim lakin adam o kadar korkmuş olmalı ki her Kur-an ve incil alıntılarında buradaki alıntılar birebir kitaplardan alınmıştır yazmış. 21. Yy da olsak da korkusuzca bir şeyleri tartışma hürriyetine halen sahip değiliz.
Din
İnancın SonuSam Harris · Kuzey Yayınları · 2014237 okunma