2021 13. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2021 02:34
(SPOİLER) Geldik serimizin ikinci kitabına... İlk kitap kadar yükseldiğim söylenemez ve üzülerek belirtmem gerekir ki Melez Sözleşmelerinin parodisini okumuş gibiydim. Bu kitabı beğenmediğim anlamına gelmiyor aksine kitap okurken aktı gitti ama tarih tekerrür eder kavramı kitaba o kadar hakimdi ki, Melez Sözleşmelerini farklı karakterlerden yeniden okuyormuşum gibi düşünmekten kendimi alıkoyamadım. Yine ve yine söylemem gerekir ki Jennifer L. Armentrout dilini gerçekten geliştirmiş. Bunu ilk kitapta da savunmuştum ve ikinci kitapta da bu düşüncem devam etmekte. Akıcı ve eğlenceli yazılan her dilin hastasıyız. Ve sırf bu yüzden fantastikte favori yazarlarımın başını çekiyor kendisi. Kitapta beni benden alan en iyi nokta Aiden ve Alex ikilisini görmekti. Fakat hep dile getirilenin aksine bu kitapta görülen gibi iki farklı serinin baş kadın karakterlerini bir arada okumak aradaki farkı gözler önüne serer gibiydi. Alex'e Melez Sözleşmeleri'nde kıl olduğum çok nokta vardı ama özellikle bu kitapta Josie'nin hak verdiğim ama devam etmesini anlamlı bulamadığım pasifliği, Alex'in cesaretini, olgunluğunu, enerjisini ve değişmiş düşünce yapısını gördükten sonra oldukça göze battı. Dağdan indi, bağdakini kovdu diyebilirim. Seth'in çatışmalarına, güç bağımlılığına ve karamsarlığına ilk kitaptan hakimdik fakat ikinci kitapta bunların bu kadar tehlikeli olabileceğini tahmin etmemiştim. Çabası takdire şayandı ama MS'ye hakim bir okur olaraktan daha fazlasını da yapabileceğini biliyor ve savunuyorum. Değişen tek şey zaman, güç ve irade değil. Kısacık gördüğümüz Medusa tiplemesi hadi yine tamamdı ama aynı şeyi Herkül için söyleyemeyeceğim. Her konuştuğunda kitaptaki karakterler ne kadar krize giriyorsa ben de onu okudukça burada çıldırdım. Yürüyen kas ve ego yığını ki ben bunun Seth olduğunu düşünürdüm ve Herkül bana Seth'i mumla arattı. Solos... Sadece tek bir şey söyleyeceğim, Solos'u aslında çok sevdiğimi bu kitapta fark ettim. Ah, benim cesur savaşçım. Üçüncü kitaba hızla gidiyorken umarım farklı bir şeyler görüp düşüncelerim değişir diyorum. Ama aynı zamanda şunu da diyebiliyorum ki, Jennifer ablamız ne yazsa okurum.
GüçJennifer L. Armentrout · DEX Yayınları · 2017248 okunma