Puan vermedi·96 syf.··Beğendi
· Eski bir Afrika atasözü şöyle der: "Bir adam yetiştirirsen bir kişiyi yetiştirmiş olursun; bir kadın yetiştirirsen bir aile yetiştirmiş olursun."
Birer hayvan gibi satıldık. Bir mal,isimsiz,dilsiz, Tanrısız bir mal olarak satıldık. Malcom x
Hepimiz Amerika'da ve Avrupa'da siyah tenli insanlara yapılan zulumler, işkenceler hakkında fikir sahibiyiz.Aslında yapılanlar bizim bildiklerimizin de ötesinde. Bu zulüm insanı hem kızdırıyor hem de kendini insan diye nitelendiren kişilerin yaptıkları hayretler içinde bırakıyor
İçerik olarak Malcom x'in toplantılarında yaptığı Afro Amerikalıların köklerini anlattığı önemli konuşmalar, hayatı ve öldürülmeden önceki son sözleri yer alıyor.
@beyanyayinlari eserin düzenlemesini harika bir şekilde yapmış. Malcom x' in sözlerini alırken o sözlerde geçen önemli isimleri ve grupları görsellerle bize açıklamış. İçerik düzenlemesiyle okuması keyifli ve anlaşılırdı.
Son olarak Malcom x 'in benim dikkatimi çeken özelliğinden bahsetmek istiyorum. Sürekli sorunları dile getirip hiç çözüm üretmeyen insanlar olur o öyle değil. Sorunları dile getirirken sadece başkalarının adım atmasını ve çözüm üretmesini beklemiyor. Kendi de bu konuda fikir veriyor. Bu önemli bir özellik.
O kadar çok yerin altını çizip notlar aldım ki.. .Başucu eserlerlerden biri olarak her evde bulunması gereken bir eser. İyi ki okudum ve herkesin okuması, gerçekleri farketmesi için çabalayacağım.
Söylenecek çok şey var ama söyleneceklerin hiçbiri ufacık bir açıklama kısmına sığmaz.
Geçmişle ilgileniyorsanız, tarihle ilgileniyorsunuz demektir; bu da herhangi bir şeyin gerçek kökenine iniyorsunuz demektir. Kaynağını bilirseniz, nedenini bilirsiniz. Kaynağını bilmiyorsanız, nedenini anlayamazsınız.
Kendilerini medeni(!) sayan insanlar hakkında gerçekleri öğrenme zamanı gelmedi mi sizce?