2021 18. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2021 09:11
Okuduğum en zor kitaplardan. Çeviriyle de ilgisi olduğunu düşünüyorum. James Joyce’un Ulysses’ini dayanamayıp bırakmıştım. Bunu zor da olsa bitirebildim. Mitlerin toplumlardaki benzerliği, birbirlerini nasıl etkilediği, mitoloji aslında nedir sorusuna aranan cevaplar, psikanaliz yöntemi çerçevesinde mitlerin değerlendirilmesi gibi hususlar kitapta işleniyor. Okurken kesinlikle önbilgiye sahip olmak gerekiyor. Eğer yapabiliyorsanız da orijinal dilinden okumak. Çünkü Türkçe çevirisi çok yoruyor. Cümleleri anlamak gerçekten zor oluyor. Kitapla ilgili beklentilerim okumadan çok fazlaydı, çok heyecanlıydım okumadan önce ama belki bu beklenti yüksekliğinden de kaynaklı olabilir kitap bende biraz hayal kırıklığı yarattı. Verilen emeklere tabii ki teşekkürler. Sizlere iyi okumalar efendim, umarım sizler tatmin olursunuz.
Kahramanın Sonsuz YolculuğuJoseph Campbell · İthaki Yayınları · 20171,171 okunma
1.021 Gösterim
Hangi yayını okudunuz, ben Kabalcı'dan Sabri Gürses çevirisine başlayacağım da tereddüt ettim.
Septimius Severus
Ben İthaki yayınlarından okudum. Sabri Gürses bunda da çevirmen. Sizi etkilemek istemem. Belki siz farklı düşünürsünüz ama zor okunan bir kitap oldu benim için.
ben de büyük beklenti ile başladım fakat kitap da bana büyük geldi, kendimi çok bilgisiz ve yetersiz hissettim...aylardır elimde, bitireceğim umarım.
Septimius Severus
Bence bilgisizlikten ziyade akıcılık konusunda bir problem var. Dili çok zor ve yoğun, tekrara düşüyor, devrik ve uzun cümleler var. Ayrıca sürekli karşılaştırma yapmamız bekleniyor dipnot kısımlarında geçmiş sayfalarla. Araya zaman girdiğinde de ister istemez mit unutuluyor. İşler zorlaşıyor. Yine de kitap benim için sonsuz bir yolculuk gibiydi. Bazı yerlerde o kadar çok bitmesini istedim ki bu yolculuğun… Umarım siz sonunda hoşnut kalabilirsiniz. İyi okumalar dilerim tekrardan.