2021 88. kitabı
Gönül Telinden - 234 s Selamlar Gönül Telinden ile geldim size. Kısaca konusunu özetlemek gerekirse iki gencin hayat hikayesi, aşkı diyebilirim. Mert ile Nuran.. Aynı lisede okuyorlar. Aşklarını birbirlerine itiraf ettikten sonra aynı üniversiteyi kazanmak için çabalamaya başlıyorlar.. Daha sonra bu iki genç gelişen olaylar sonucunda kitapçı amca ile tanışıyor. Arka kapakta da bahsettiği gibi kitapçı amcadan nasipleri olanı alıyorlar. Kitapçı amca ile olan sohbetleri seveceksiniz. Kitap güzeldi ama anlatımı beni çok yordu. Çünkü kitabın çoğu diyaloglardan oluşuyor. Konuşma çizgisi de var Hiç sevmem konuşma çizgisini Ve bu konuşma aralarında yazarın ağzından çok fazla cümle yok. Dümdüz konuşuyorlar yani. Ben kitaplarda konuşma cümleleri birebir aktarıldığında tuhaf buluyorum açıkcası. Konuşma kısımlarında "kafasını kaldırdı ve ... dedi", "gözünün içine bakarak..." gibi ifadeler kullanılmalı bence Bunları anlattım diye de kitabı kötü zannetmeyin  dostlarım Konuşma çizgisi ile aranız bozuk değilse okumalısınız . Yani beni burada bırakıp gideceksin? Seni değil, ruhumu ve bedenimin yarısını bırakıp gideceğim.  Şaban Alıyev Muhammed Alper Şenel
Gönül TelindenAhmet Sefer · Az Kitap · 20218 okunma