Gönül Telinden

Ahmet Sefer
2021
Az Kitap

2025 19. kitabı
Diğer okurların da dediği gibi, kitap oldukça düz bir şekilde ilerliyor; sürekli diyaloglardan oluşuyor. Çok duygu yüklü değil, hatta bence hiç değil. Okunur mu, okunmaz mı emin olamadım ama keşke yazar duygularını biraz daha katsaydı, o zaman kitap çok daha güzel olabilirdi.
2021 88. kitabı
Gönül Telinden - 234 s Selamlar Gönül Telinden ile geldim size. Kısaca konusunu özetlemek gerekirse iki gencin hayat hikayesi, aşkı diyebilirim. Mert ile Nuran.. Aynı lisede okuyorlar. Aşklarını birbirlerine itiraf ettikten sonra aynı üniversiteyi kazanmak için çabalamaya başlıyorlar.. Daha sonra bu iki genç gelişen olaylar sonucunda kitapçı amca ile tanışıyor. Arka kapakta da bahsettiği gibi kitapçı amcadan nasipleri olanı alıyorlar. Kitapçı amca ile olan sohbetleri seveceksiniz. Kitap güzeldi ama anlatımı beni çok yordu. Çünkü kitabın çoğu diyaloglardan oluşuyor. Konuşma çizgisi de var Hiç sevmem konuşma çizgisini Ve bu konuşma aralarında yazarın ağzından çok fazla cümle yok. Dümdüz konuşuyorlar yani. Ben kitaplarda konuşma cümleleri birebir aktarıldığında tuhaf buluyorum açıkcası. Konuşma kısımlarında "kafasını kaldırdı ve ... dedi", "gözünün içine bakarak..." gibi ifadeler kullanılmalı bence Bunları anlattım diye de kitabı kötü zannetmeyin  dostlarım Konuşma çizgisi ile aranız bozuk değilse okumalısınız . Yani beni burada bırakıp gideceksin? Seni değil, ruhumu ve bedenimin yarısını bırakıp gideceğim.  Şaban Alıyev Muhammed Alper Şenel
2023 63. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2023 19:17
Kitap önceki okuduğum romanlar göre çok farklı. Fark dediğimden kasıt ettiklerim şunlar: Diyaloglar fazla ve betimlemeler biraz az. Mücadele ruhu neredeyse yok gibi genelde aşıklar birbirine kavuşmak için bazı zorluklardan geçerler ama burada neredeyse her şey istedikleri gibi gidiyor. Değişik bir açıdan özgünlük yakaladığı için iyi diyelim.
Duygu ve Düşünce
• Gönül Telinden
·240 syf.·
2023 73. kitabı
Öncelikle kitap iki gencin hayat serüveninde karşılaştıkları zorlukları ve bununla beraber onlara yol gösterecek kişiler ile hayat yolculuğunu anlatmakta. Genel itibari ile diyalog halinde ilerliyor. Konusu gidişatı güzel ilerliyor tabi betimleme daha fazla olabilirdi. Eserde zorluklar kolaylıkla halloluyor ve yoluna giriyor aksine zorluklar bir tık daha uzun sürebilirdi mücadelelerini birkaç sayfa daha okuyabilirdik. Ben eseri 2 günde bitirdim bir akşam birde öğlene kadar rahatlıkla okudum. Sabah başlasaydım 1 günde okunabilirdi. Dediğim gibi eser kolaylıkla okunabiliyor. Yazı dili çok ağır değil. Okurken bir sonraki sayfayı merak ettiriyor ve devam kitabı gelmeli bence. Her sayfasında bir nevi hayal kurduruyor insana. İki genci takip ederek her adımını hayal ediyorsunuz. Kısacası kitabı yaşıyorsunuz. Genel havası bir dizi gibi ilerliyor sahneler gözünüzde canlanıyor. Roman tarzında okumayı seven okurlara tavsiye ederim .
1000 Kitap