Sur Dibinde Diriliş

12 Haziran 2025
Az Kitap

Puan vermedi·320 syf.·
2025 200. kitabı
Sur Dibinde Diriliş Yayınevinden birçok okuma yapmış biri olarak kitapların okurken nasıl akıl gittigine hayran kaldığını belirtmek isterim. Bugün sizlere Sur dibinde diriliş kitabını biraz anlatmak istiyorum. Söyle diyor yazar başlangıçta; " Her insan yitik cennetini arar durur ya da her gün ona yaklaşır ya da uzaklaşır." Bu kitapla yitiğini arayanlar , bulduğunu sananlar ya yanıldığını anlayıp yeniden başlayanların hikayesini anlatıyor. Konusu oldukça dramatik şekilde ilerleyen, adeta hayatın tüm yükünü taşımakta zorlanan Bilal'in önce tamamen kaybolup , sonra dostu ve sevdiği kadının destekleriyle hem kendi benliğini hem de inancını kuvvetlendiren bir yeniden doğuş hikayesi. Dersler alınacak , durup düşündürecek bir hikaye. Kitapları Kurtaran Kedi
Sur Dibinde DirilişAhmet Sefer · Az Kitap · 20253 okunma
2025 38. kitabı
“ Unutmayalım ki yarım kalan her hikaye yarım bırakılanlar tarafından tamamlanır.“ Anadolu’nun bir köşesinde evlenen genç çift aradan birkaç yıl geçmesine rağmen bir evlat sahibi olamamışlardır. Etrafındaki insanların bu konudaki baskılarına dayanamayan çiftimiz solu taşı toprağı altın diye hayal edilen İstanbul’da alırlar. Aradan geçen birkaç yıl içinde çiftin iki kızı ve bir oğlu olur. Zaman su misali akıp geçer ve çocuklar büyürler okula başlarlar. Evin en küçüğü Bilal de okula başlar. Hani derler ya aşkın yaşı olmaz .Bilal sınıf arkadaşı Yudum’a gönlünü kaptırır. İki küçük yürek beşinci sınıfa geldiklerinde birbirlerine sevgilerini açarlar ama Yudum’un ailesi oyun mahalleden taşınırlar. Aradan yıllar geçer Bilal’in ablalari evlenmiş çoluk çocuk sahibi olmuşlardır annesi babası onun da mürvetini görmek isterler Bilal yüreği çocukluk aşkın da olsa da ondan haber alamadığı için görücü usulüyle evlenir. Aradan kısa bir mesafe geçer Bilal annesini ve babasına arka arkaya kaybeder bu acı onu çok sarsar tam alışmaya çalışırken bu seferde ablalarını ailecek trafik kazasında kaybeder bu acı Bilal için tam bir yıkım olmuştur. Bu olaydan sonra kendini *çkiye ve kumara verir hem öyle bir kaptırır ki elinde avucunda ne var varsa bu yolda heba eder. Bu duruma daha fazla dayanamayan eşi evi terk eder ve Bilal’le boşanma kararı alır. Maddi ve manevi her şeyini kaybeden Bilal artık pejmürde bir halde sokaklarda terk edilmiş binalarda yaşamaya başlar. Günlerden bir gün Bilal İstanbul trafiğinde birbirlerini anlamayan sürücülere kendince yardımcı olur bu olay Bilal’in hayatında önemli bir dönüm noktası olur.
Sur Dibinde DirilişAhmet Sefer · Az Kitap · 20253 okunma