2021 17. kitabı
Yıllar sonra, yaşlı öküzüyle tarlasını sürerken tanıştığı bir yabancıya hayatından söz etmeye başladığında, şımarık bir gencin başına gelenlerden fazlasını sayıp dökecektir bu yuzden: Figui, kendisiyle birlikte altı insanın hayatını, kaderin sürprizlerini, yaşamın acılarını ve sevinçlerini anlatır. • Arka kapakta bahsedildiği gibi kitap Figui karakterinin yaşamını, acılarını anlatıyor hatta bazen üste üste anlatılan bu acılı olaylar dayanılmaz bir hal alabiliyor ayrıca hikaye o dönemin Çin hükümet yapısı ve baskılarınından etkilenerek ele alınmış bu politakının acımasızlığını da yazar size hissettiriyor. • Kendi fikrime gelecek olursak kitabı abartıldığı kadar beğenemedim yani acıklı öykülerde genel olarak yazarın kendi iç çatısmasını okumayı severim bu kitap bu yönden bence biraz zayıf kalıyor. Ayrıca o kadar kötü olay üst üste geldi ki hem içim daraldı hem de bi sonraki olayın ne olacağını hemen tahmin edebildim o yuzden kitabı bir solukta okuyamadım ama genel olarak iyi bir kitaptı biri sorsa evet okuyabilirsin diye tavsiye ederim. •
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,6bin okunma