2021 34. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 13:04
Stefan Zweig'in yine muhteşem bir eseriyle karşı karşıyayız. Kitabın içinde iki adet hikaye yer alıyor. Birincisi Bir Zanaatla Beklenmedik Karşılaşma. Kısaca özet geçeyim; kitabımızın baş kahramanı Paris sokaklarında gezinirken bir yandan da insanları inceliyor ve gözüne aniden bir adamı kestiriyor. Bu adamın giysileri paçavra gibi eski püskü. İçinden onu takip etmek istiyor, bu arzuyla yanıp tutuşuyor. Her anı heyecanlı ve bir yandan da endişeli. Acaba gözüne kestirdiği kişi tam olarak kim? Hangi işle uğraşıyor? Kahramanımız bu kişiyi o kadar çok takip ediyor ve inceliyor ki ona dönüştüğünün farkında olmuyor ancak onunla bütünleşiyor adeta. İnsan kötü olduğunu bile bile merağına yenik düşüyor bazen. Bazen arzularımız insani duygularımızın önüne geçiyor ve Zweig bu kitapta bunu çok güzel hissettirmiş. İkinci hikaye ise Prater'de İlkbahar. Kahramanımız Lise elbisesi hazır olmadığı için Derbi'ye gidemeyeceğini düşünen ancak daha sonrasında bu ''soylu'' damgasını üzerinden atıp günlük kıyafetleriyle derbiye giden bir genç kızın Derbi'de Hans adında tanıştığı bir gençle yaşadığı bir günü anlatıyor. Eskiden fakirken şimdilerde zengin adamlara metreslik yapan Lise, bu gençle tanıştıktan sonra aşkın ne demek olduğunu hatırlıyor ve harika bir gün geçiriyorlar. Mutlaka okumanızı önerdiğim bir kitap, çok farklı bakış açısına sahip oluyorsunuz ve üzerine düşünebileceğiniz bir kitap. Şimdiden iyi okumalar dilerim :)
Bir Zanaatla Beklenmedik KarşılaşmaStefan Zweig · İş Bankası Kültür Yayınları · 20239,2bin okunma