Puan vermedi·359 syf.····Okunma: 04 Haziran 2021 23:11 Yeni Ay’a geri dönen Emily yazmaya her zamanki gibi büyük önem vermektedir. Aynı zamanda halkın deyimiyle evlenme yaşı gelmiştir. O her zaman evleneceği kişinin aşık olduğu kişi olmasını istemiştir fakat aşık olduğu erkek üniversite için başka bir yere gider ve araya mesafeler girer. Gelişen bazı olayların ardından Emily başka biriyle evlenmeye karar verir (burası Emily’ye en sinir olduğum kısım oldu) Peki sizce Emily aşkını bir kenara atıp başka biriyle evlenecek midir?
Serinin diğer kitaplarına kıyasla bu kitapta duygusal ögeler daha fazlaydı. Aynı zamanda toplumsal sorunlarımıza da yine fazlasıyla değinilmişti. Aradan yüz yıl geçmesine rağmen değinilen sorunların günümüz sorunlarıyla birebir aynı olması çok can sıkıcı bir durum öyle değil mi?
L.M. Montgomery, Yeşilin Kızı Anne serisinde olduğu gibi Emily serisinde de bize birçok ders verdi. Sanırım yazarın en sevdiğim özelliği bu. Çok tatlı bir anlatımla okuyucuya dersler veriyor ve kitabı bitirdiğinizde kitabın size ne kadar iyi geldiğini anlayabiliyorsunuz.
Yazarın okuduğum tüm kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da akıcılık üst seviyedeydi. Ben bir günde bitirdim resmen. Kitabı başlıyorum ne zaman yarılıyorum ne zaman sona yaklaşıyorum anlamıyorum bile. Sizi içine çekiyor o harika ortama olayların içine giriyorsunuz ve sonrasında her şey çok çabuk gelişiyor bir bakıyorsunuz ki kitap bitmiş.
Azimli olmanın, bir işi severek yapmanın insanı nasıl başarıya götürdüğünü anlatan harika bir seriydi. Emily aynı Anne gibi asla unutmayacağım bir karakter. Mutlaka okumanızı isterim.