Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 31 Ağustos 2021 00:06 Mahir Karaman,üniversite yıllarında kendisine aşık olan Zeynep’i birtakım nedenlerden dolayı reddediyor hem de çok kaba bir şekilde.Bu olayın üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra Mahir bir gün Zeynep’i görüyor ve anlayamadığı bir şekilde gözlerini alamıyor Zeynep’in üstünden.Sonrasında da Zeynep’i düşünmediği tek bir an bile olmuyor ve geçmişi telafi etmenin yollarını aramaya başlıyor.
Mahir üniversite yıllarında tam bir odunmuş gerçekten.Kızı o kadar acımasızca reddetti ki okurken sinirlenmemek mümkün değildi. Resmen kestirip attı saçma sapan kuralları için.Seneler sonra Zeynep’in onu süründürmesini okurken içimin yağları eridi.
Zeynep ise her özelliğiyle sevdiğim bir karakter oldu.Yıllar sonra Mahir’i gördüğünde yelkenleri suya indirmemesi hatta aksine o umurunda değilmiş gibi tavırlı hareketleri ayakta alkışlanır cinstendi vallahi helal olsun dedirtti bana.
Kitabın konusu benim çok hoşuma gitti bunun nedeni sanırım kendi hayatımla birtakım benzerlikler görmüş olmam.Bu benzerlikleri okurken gülümsemeden edemedim gerçekten o kadar hoş ve özel bir okuma oldu ki benim için ne kadar sevdiğimi anlatmak için uygun kelime bulamıyorum şu an.Yazar, kitapta yaşanılan aşkı hissiyat olarak okuyucuya geçirme konusunda çok başarılı. Okurken o aşkın büyüsü içinde kayboldum ve kitabı elimden bırakamadım.Bir günden daha kısa bir zaman diliminde bitirdim bu nedenle.
Ha bir de mektuplar var,bu mektup olayı beni nasıl etkiledi bir bilseniz..Okurken duygulanmamak mümkün değildi. Altını çizdiğim bir sürü satır oldu içinde.
Kitabın kapak tasarımı ve baskı kalitesi beni kendine hayran bırakan bir başka nokta oldu. Özellikle o kapağı...Gördüğüm en tatlı kapak olabilir misin acaba?
Bahsetmek istediğim son şey de kitabın en sonunda bizler için ayrılmış boş mektup sayfası. Bu detay çok hoşuma gitti. Henüz bir şey yazmadım ama mutlaka yazacağım ve yazarı da etiketleyeceğim.(yazarı etiketlerseniz mektubunuzu hikayesinde paylaşacak)
Yazarın kalemini çok sevdim, okuduğum ilk kitabıydı ama eminim son olmayacak. Aşk kitabı severler kaçırmasın derim, iyi akşamlar!