2021 2. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2021 00:19
Bazen hayatınızda yaşadığınızı hissetmezsiniz ya, o öyle kötü bir histir ki, başınıza kötü bir şey gelse bile sevinçten havalara uçarsınız. Çünkü o kötü şey, siz kendinizi ölü sanırken size yaşadığınızı göstermiştir. Mesela kötürüm ve tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunuzu hayal edin. Bacaklarınızı hissetmiyor, yürüyemiyor ve belki de yaşamak istemiyorsunuz. Yolda tekerlekli sandalye ile giderken birinin sizi bıçakla gasp etmeye çalıştığını ve sonrasında sizi bacağınızdan bıçakladığını hayal edin. O da ne? Bacağınızda artık acıyı hissediyorsunuz. O an mı, o korku mu yoksa o kişi mi sizi hayata getirdi bilinmez ama tek bir gerçek var, artık kötürüm değilsiniz. Belki hiç değildiniz ama öyle sanıyordunuz ve alışmıştınız. Ve bu zorba gaspçı size kötülük etmek isterken aslında sizi hayata döndürdü. Yaşadığınızı ve hissetmenin ne demek olduğunu size yaşattı. O derece mutlu oluyorsunuz ki kalkıp adama teşekkür etmek, öpmek hatta belki de gasp sırasında almak istediği ama alamadığı parayı artık kendi rızanızla vermek istiyorsunuz.. bu kitap işte bana bu duyguyu yaşattı. Bazen bir insan, bazen bir evcil hayvan bazen bir resim bazen bir şarkı bazen bir hobi. Sizi hayata sımsıkı bağlar ya da koptuğunu düşündüğünüz an size can suyu verir. Ama oturarak bir şey olmuyor. Dışarı çıkmalı ve aramalı.. Ayrıca yazarın da dediği gibi bir insanı sevindirmek ne kadar kolay! Bazen bir gülümseme, bazen ufak bi hediye, bazen güzel bir söz.. mutluluk ve gülümseme bulaşıcı. Yeter ki kullanın.. Bu kitapta kendinizi anlayıp bulacaksınız, sonrasında da kaybedecek bir şeyinizin olmadığını anlayacaksınız, tüm yargılardan uzak şekilde..
Olağanüstü Bir GeceStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2023171,6bin okunma