2021 62. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2021 22:26
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eseri olan kuyruklu yıldız altında bir izdivaç eserini okudum:) kitaptan biraz bahsedecek olursak kitap genel manasıyla çok güzel anlaşılabilir ağır cümlelere yer verilmeyen sokak dilinin de içerdiği bir eser. On iki bölümden oluşuyor 5 Mayıs 1910’ da kuyruklu yıldızın dünyaya çarpma ihtimalinin bulunması etrafında gelişen bir konu üzerinden anlatılmakta. Bu kuyruklu yıldız için çeşit çeşit söylemler ortaya çıkar ve halkın direkt olarak kulaktan gelen duyumlara aldırış etmelerine karşı bu cahilliklerinden dolayı intikam almak ister( İrfan) ve kuyruklu yıldız hakkında halkı toplayarak onlara cahilliklerini yüzlerine vuracak şekilde konuşmalar yapar. Ondan sonra bir bayandan mektup almaya başlar ve bu olay üzerinden çiftin mektuplaşmasıyla izdivaça giden bir yol ele alınıyor genel manasıyla beğendiğim bir kitap oldu. Söylenilen duyumlara hemencecik inanılması ve bunu dilden dile dolaşması hususunda anlatılan güzel bir eserdi. Konusu gerçekten çok güzeldi cahil insanların direkt olarak bu söylemlere inanması vs. durumlarını ele almıştı. Aklı başında olan insanlar cahilleri çok çabuk yönetebilir. Okumanızı tavsiye ederim keyifli okumalar.
Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaçHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202525,7bin okunma