2021 34. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2021 15:08
Çoğu insan,hayatını Yargıcı ve Kurbanı keşfetmeden yaşar.Zihinleri Yargıç ve Kurban tarafından yönetildiği için özgür olma şansları da yoktur.Bireysel özgürlüğün ilk basamağı farkındalıktır.Öncelikle özgür olabilmek için özgür olmadığımızın farkında olmamız gerekiyor.Problemi çözebilmek için problemin ne olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Farkındalık daima ilk basamaktır.#alıntı . . Merhaba sevgili kitap severler Eylül ayı içerisinde aldığım kitapları okumaya Dört Anlaşma kitabı ile başladım.Kitabı severek takip ettiğim ve yorumlarını okumadan geçemediğim kitap severlerin paylaşımlarından görüp almış bulunmaktayım.Dört Anlaşma kitabından kısaca bahsedecek olursam,Kitap Toltek bilgeliğini esas almakta.İçinde bulunduğumuz toplumsal rüyadan,Zihnimizdeki sisin etkilerinden-toltekler buna mitote demekte-,Keşfedemediğimiz yargıç ve kurbanın özgürlüğümüze çektiği setten,Öz-zararımızın sınırından, öz-sevgimizin boyutunun etkilerinden,Kendimiz olma yolunda yaşadığımız korkularımızın nedenlerinden, farkındalığın öneminden ve birçok sayamadığım konulara değinmekte ve değişim için bize dört anlaşma sunmakta: 1-Kullandığın Sözcükleri Özenle Seç. 2-Hiçbir Şeyi Kişisel Algılama. 3-Varsayımda Bulunma. 4-Daima Yapabildiğinin En İyisini Yap. Dört anlaşmayı uygulamanın yaşamımıza olumlu şeyler katacağı aşikar.Fakat uygulamak #farkındalık ile mümkün.Ben Dört Anlaşmayı denemeye değer buldum uygulamaya başladım.Uygulamakta zorlandığımı söyleyebilirim fakat uygulamakta kararlıyım Okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim. Hayatınıza farkındalık katması dileğiyle Bu arada ne çok farkındalık dediğimin farkındayımFarkındalık ilk basamaktır
Dört AnlaşmaDon Miguel Ruiz · Ötesi Yayıncılık · 202316,2bin okunma