Puan vermedi·223 syf.····Okunma: 20 Eylül 2021 17:46 İnsan düşünüyor; Hz. Osman şehit edilmese, Aişe validemiz kızıl devenin üzerine binip Hz. Ali'ye karşı kılıç çekmese, Muaviye Sıffin'de mızrakların ucuna kuran sayfaları takıp fırlatmasa, Hz. Ali şehit edilmese, yezit yezitlik yapmayıp Hüseyni alkanlara boyanmasa herşey daha mı farklı olurdu diye... Her şey değil ama birçok şey farklı olabilirdi.
Müslümanlar da birçok farklı toplumlar gibi yine kutuplaşabilir ve bu farklılıklar yüzünden birbirinin canını yine alabilirdi ama bu kadar çok ve uzun süre Müslüman kanı akar mıydı ve Müslümanlar bu kadar paramparça olur muydu onu kestiremiyorum işte. Bu insanların hemen hemen hepsi kainatın efendisinin dizinin dibinde olan, onun Tevhid-i tedrisatından geçen insanlardı ve kainatın efendisi dünyaya veda etmeden önceki son hutbesinde kan davasına da dikkat çekmiş ve "Kaldırdığım ilk kan davası Abdulmuttalib’in torunu İlyas bin Rabia’nın kan davasıdır" demişti ama O (sav.) gittikten hemen sonra Müslüman dünyası yüzyıllar boyunca dinmeyecek kan davasını başlatmış oldu.
Keşke böyle olmasaydı ama oldu. Bugün bizler Hz. Muhammedin çağrısına kulak verip bu kan davasına bir son mu vereceğiz yoksa nehrin iki tarafında birbirini boğazlamak üzere duran aşırı grupların tarafında olup bizde kan davası mı güdeceğiz?