·315 syf.····Okunma: 19 Eylül 2021 12:34 Çok uzun zamandan beri takip ettiğim ve hayranı Olduğum Banksy'nin sanat dünyasında tepeye doğru olan tırmanışı ele alınmış. Sanat dünyasında tepeye çıkarken bunu en kolay yoldan, yani Banksy usulü yapan Banksy sanatın zirvesine çıkmak için sanatı tepetaklak etmiş.
Banksy anonimliği ile tanınan, çizdiği grafitiler ile kapitalizmi eleştiren bir sanatçı. Ona sanatçı demek biraz tuhaf kaçıyor bana. Benim için Banksy bir süper kahraman. O gerçek bir Robin Hood. Sanat ile ilgilenen bir kişinin Banksy gibi günümüz sanatının bana göre bir numarasını tanıması için güzel bir eser. Ayrıca kitap sadece Banksy'i değil onun ile birlikte daha bir çok sanatçıyla da tanıştırıyor okuyucuyu. Kitabın kötü yanlarına gelecek olursam; Banksy gibi biri hakkında yazılan bir kitabın Banksy'nin eserleri verilerek anlatılması gerekirdi. Ben Banksy'nin hemen hemen tüm eserlerini bilen birisi olarak yazarın değindiği eserleri hemen hayal edebildim ancak Banksy'i yeni tanıyan biri için bu pek mümkün olmayacaktır. Eseri uzun uzun anlatmak yerine görselin eklenmesi kitabı bambaşka bir seviyeye getirebilirdi.
Kitabın bazı eksiklikleri sıkıntıları olsa da oldukça beğendim. Belgesel tadında bir kitap olmuş. Böyle büyük bir sanatçıyı daha iyi anlamak adına okunması gereken, sadece sanat ile ilgilenenlerin değil herhangi bir insanın tanıdığı zaman hayran olacağı Banksy adına yazılmış güzel bir eser.