2021 545. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2021 23:43
Dünya dışı yaşam arayışı, diğer keşif çalışmalarından çok daha farklı anlamlar taşıyor. Her şeyden önce felsefi açıdan insanlık tarihinde yeni bir sayfa açılacak. Tabii böyle bir yaşam formu bulunabilirse. Bilimsel açıdan baktığımızdaysa çoğu kitabın baştan yazılacağını söylersek sanırım yanlış olmaz. Aslına bakarsanız Dünya dışı yaşam arayışımızda bizden daha akıllı canlılar bulmayı beklemiyoruz. En azından Güneş Sistemi içinde durum böyle. Arayışımızda çok hücreli yaşam formlarına rastlamamız, insanlığı sarsacak kadar derin etkiler yaratacaktır. Keza tek hücreli canlılar için de durum aynı. Yaşayan canlılar olmasa bile daha önce yaşamış canlıların izlerine rastlamış olmak dahi bilim dünyasında yeni hedeflerin konmasına sebep olacak ve mevcut paradigmalar tamamen değişecek. Hatta bu yönde yeni bir uzay yarışı başlayacağına eminim. Tek başına bir fosilin insan ırkı üzerinde böyle bir şok dalgası yaratabilecek güce sahip olması ilk başta kulağa garip gelse de bu fosilin başka bir gezegende bulunması durumunda şu ana kadar söylediklerimden çok daha fazlasının gerçekleşeceğinden emin olabilirsiniz. Mevcut durumda -henüz gerçek anlamda bir yarışa dönüşmemiş olsa da- uzaylı yaşam arayışı, farklı uzay ajanslarının en önemli hedefleri arasında ve halihazırda hayata geçmiş ya da geçmek üzere olan pek çok proje bu konuya odaklandı. Peki bilimkurgunun en temel temalarından biri olan uzaylılar ve uzaylı yaşam arayışı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Bir iki cümle ile özetlediğiniz fikirlerinizi bana iletmek isterseniz bu sayfada yer verebilirim. Sağlık ve başarı dolu bir eğitim sezonu dileğiyle.
All About Space - Sayı 09 - 2021/09All About Space · 202123 okunma