2021 48. kitabı
Sabahlar nasıl zinde. Bugün bir kere daha tanklar kağıt gibi yırtılacak, kamyonlar ganimet alınacak." “Bütün dünyayı onaramazsın ama onarmaya kolunun uzandığı yerden başlayabilirsin. Bir ruhun diğerine yardıma heveslendiği, bir ıstırabı dindirmeye talip olduğu her seferinde dünya güzelleşir ve buraya geldiğimizde, insan olduğumuza değer. ” Sevmek, söylemek değildir unutma.! Sessizce alıp yüreğe koymaktır.. “ "Yükümüz ağır, sorumluluk duygumuz ise zayıf." Her Türk gencinin okuması gereken ve Cahit Zarifoglu ile tanıştığım ilk kitap Bir Degirmendir Bu Dünya . Yazarın ideolojik görüşlerini sunduğu bir deneme kitabi İçerisinde yok,yok. Din,siyaset,batılılaşma, sosyal yaşama dair bir çok şey... Maraş 'ta ilk kurşunu sıkan Sütçü Imam'dan,Rus_Afgan Savaşına, Ermenilerden,Filistin_Israile oradan Suriye Esad rejimine "işte Esad orduları böyle bir şehri yoketti..." diyerek kaleme aldığı yapıt şöyle bir uyandırıcı etki yapıyor okurlarda. Genç yaşta ,1987 yılında hayatını kaybeden yazar şimdilerde yaşıyor olsaydı,yıllar önce kaleme aldığı bu konuların artarak devam ettiğinin tablosunu acı bir şekilde görür, daha nicesini de ustalıkla kaleme alırdı eminim .Bir Değirmendir Bu Dünya, şiirlerinden, anı yazılarından ve hikâyelerinden tanıdığımız Zarifoğlunu başka bir açıdan tamamlamaktadır. O, herkesin entel takıldığı bir zamanda çevresindeki meraklı insanlara, dostlarına, okuyucularına ilmihal okumayı tavsiye eden. Namazların tadil-i erkân üzere kılınmasını, gece namazlarına kalkılmasını, hanımlara iyi davranılmasını, çocukları adam yerine koyarak karşımıza almamızı, yollarda zikirle yürümemizi telkin eden. Daha doğrusu müslüman olarak iç dünyamızı zenginleştirmek, hem çocuklar için , hem de büyükler için, çağa donanımlı bir müslüman olarak yetişmemiz için elinden geleni yapan bir bilge idi. Bu kitaptaki yazılara, kendi yatağında sessiz, sakin ve içten içe maveraî uğultularla akan bir nehrin zaman zaman coşup kabarması olarak da bakılabilir. Cahit Zarifoğlunu tanımak isteyen siz sevgili saygı değer okur dostlarıma Bir Değirmendir Bu Dünya kitabını tavsiye ediyorum.
Bir Değirmendir Bu DünyaCahit Zarifoğlu · Beyan Yayınları · 202110,5bin okunma