···Okunma: 22 Eylül 2021 19:49 Berlin'in göbeğinde antik dönemin baştanrısı Zeus'a gönderme yapılan bir cinayet. Öldürülen şahsın ismi Cemal ÖLMEZ. Resim, arkeoloji ve bilgisayar programlarına meraklı, iyi birisi olarak anılan, heteroseksüel birisi. Ailesi cinsel yönelimi yüzünden Cemal'le görüşmez hatta öyle birisi hiç yokmuş gibi davranır. Ölmez ailesi aynı zamanda eskiden miras yüzünden de akrabları ile kavgalı, küsdür. Ölmez ailesi aslen Bergama(Pergamon)'lılardır. Aile Pergamon Antik Kenti'nde doğup büyümüş fakat daha sonra Almanya'ya taşınmışlardır. Ölmez ailesinin genetik bir hastalığı vardır: Grandiyöz Paranoya. Kendilerini tanrı ya da mühim biri olarak görüyorlar.Cemal'in babası Kerem Ölmez'de kendisini bir ara Zeus'un babası Kronos olarak görür. Fakat tedavi görüp, ilaç içmeye devam ettikçe hastalık bir daha nüksetmemiş. AMAA... Kerem Ölmez'in herkes gizlediği başka bir ilişkisi daha varmış. O ilişkiden doğan iki çocuk ve o iki çocuktan Kartal' yani Peter'a Ölmez ailesinin hastalığı geçiyor. Peter kendini Zeus zannediyor. Ve evet, Katil Peter SCHIMMEL! Katil aynen mitojide okuduğumuz gibi cinayetlerini işlemeye devam ediyor. Fakat öncelikli olarak ve hastalığın ortaya çıkmasına sebep olan kişiden başlıyor. Cemal, ailesi gibi mitolojiye meraklı birisi. Bu yüzden ve Peter'ın da desteklemesi sayesinde Zeus ve çeşitli tanrılara ailesinin yüzlerini vererek çizer. Fakat ZEUS Cemal'dir. Bunu gören Peter, Zeus ben olamlıydım diyerek, Cemal'i öldürür. Cemal'in kalbini söker. Sanki kalbini baştanrı Zeuss'a adıyormuş gibi. Daha sonra Cemal'in dedesi ölür. Yani Uranos. Sırada Kronos vardır. Fakat Cemal'in sevgilisi Alex öldürülür. Alex, telefonuna Cemal'den gelen sesli mesaj dolayısıyla ölür. Çünkü o mesaj Peter'ı baş şüpheli olarak gözüktürebilirdi. Kitabın sonunda Kronos yani Kerem ÖLMEZ, Peter ve Cemal'in babası da ölür. Peter daha sonra da kendini öldürür ve kitap biter.
Bu ilginç cinayetle ilgilenen polisler Yıldız KARASU ve Tobias BECKER. Olaya daha sonra İstanbul Cinayet Büro Amirliği'nden Başkomiser Nevzat ve Ali'de katılır.
Kitap'ta bu olaylarla beraber hem mitoloji, hem Bergama hem de Almanya hakkında bilgiler ediniyoruz. Almanya'daki Neo Naziler cinayet soruşturmasında en başından beri baş şüpheliler. Onlar hakkında da bilgi edinmiş oluyoruz. Bence kitapta geçen her konu ile ilgili araştırma yapmak herkesin yararına olabilir.