Radyo tiyatrosu üzerine çeşitli yazılara yer verilen 2009 dergisi diyebiliriz. Radyo tiyatrosu ve Behçet Necatigil sanat ve eserleri üzerine çeşitli incelemelere yer veriliyor. Öncelikle bir makaleyle daha sonrada raporlarla okuyucuları radyo tiyatrosu hususunda bilimsel bir şekilde bilgi aktarımından sonra Behçet Necatigil dosyasına eserlerine ve radyo tiyatrosunun ülkemizdeki gelişimi adına neler yaptığına yer veriliyor. Daha sonrasında radyonun girdiği hanelerde ve coğrafyalardaki önemine yine radyo tiyatrosuna deneme, düz yazı, şiir ve öykülerle okuyucuya anlatılıp son olarak şahane bir radyo oyun metnine yer verilerek son buluyor. Bu hususta yayım içerinde en çok hoşuma giden dramatik metin ve tiyatro sanatıyla radyo tiyatrosu ve metinleri arasında yapılan kıyaslamalar ile iki türün nasıl birbirinden farklı olduğunun gayet açık net ve anlaşılır bir şekilde okuyucuya aktarılmasıdır. Yukarıdaki konulara ilgili kitap kurtlarının kesinlikle okuması gereken bir eser. Şimdiden iyi okumalar.
Dramafon