Puan vermedi·290 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Eylül 2021 10:17 #kitapyorumu Tabut @cihankarakuzulu
Merhaba Herkese keyifli bi gün olsun. Tatilden sonra kendine geliş derken anca kendime geldim Bu kitabı kendimle izmire götürüp gezdirip getirdim benimle beraber baya bi yer gezdi, okunamadi yoğunluktan ama çok gezdi hocam hakkınızı helal edin @cihankarakuzulu
Öncelikle bu kitapta en çok dikkatimi çeken kapak oldu, okuduktan sonra ise her sayfa merakta bırakıyor. Karakterimiz nişanlısını yani Ece hanımı nikah günü terk ediyor. Terk etmesinin her detayını o kadar güzel veriyor ki. Hayatınız boyunca not etmeniz gereken bir sürü cümle bırakıyor dilinize...
Ece yi nasıl tanıyor? Nerde tanışıyorlar ve neden terk ediyor? Okumanız gereken kitaplar arasinda olan bu kitabı listenize muhakak alın.
Bir kadının bir erkekten daha önce yaşlanıp döküldüğünü söyleyebilmek için profesör olmaya gerek yok. Kadın bu dünyanın şartlarını kaldıramayacak kadar hassas ve narindir. Aslında dünyanın şartları ne olursa olsun üstesinden gelir fakat bu şartlara ek erkek faktörüyle mücadelesi her zaman yıpratmıştır kadını. Para kazanmaktan başka bir gayesi ve kabiliyeti olmayan türün her fırsatta, her işin üstesinden gelen kutsal bir varlığı ezip hor görmesi yıpratır kadını. Çünkü bir kelebek kadar kırılgan ve güçsüzdür kadın, erkek yanında. Duyguları ile hareket etmesi, aklını ikinci plana atmasına sebebiyet verir. Zaten insanı en çok yıpratan, tür ayırt etmeksizin, duyguların sürüklediği pişmanlıklar değil midir?