2021 45. kitabı
Bu kitapta 7 öykü ve 2 yazıt vardır. Her öyküyü gerçekten çok sevdim. Her öykünün anlamlı dersi var. Çok kısa yazılmasına rağmen çok etkilendim. Mutlaka bu kitabı okuyun ve okutun... . Yazarımız diyor ki; neyin anlatıldığının değil, nasıl anlatıldığının önemli olduğunu... . "Şairlerin, alimlerin en büyük eserleri, ümitsiz ve hiddetli zamanlarda yazdıklarıdır." Victor Hugo'nun bir eseri, Jean Jacques Rousseau'nun Emile'i öyle bir zamanda yazılmamış mıydı? Cehaletten şikayet eden bu adam şimdi kim bilir halkın eğitim ve öğretimine dair ne büyük bir felsefi eser yazmakla meşgul olmaya başlamıştır, niçin bu sokağın karanlığından bir bilim güneşi doğmasın? . "Bak, kalbinin kırık olduğu bu durumda, gözyaşları içinde boğulduğu şu ümitsiz ve dargın halde herkes kahkahalarla gülüyor." . "Yirmi yaşındayken yaratılışın bir mucizesi olan böyle bir tebessümün karşısında hiç bulunmadınız mı?" . "Hayaller çağı olan yirmi yaşının en dehşetli darbesi..." . "Yirmi yaşında olmadığımız halde bizler de mutlu olduğumuzun anları gözden geçirsek, bütün kainatın karşısında titrediği şu kelimeye ulaşmaz mıyız? Hiç!" . Son üç alıntı hakkında ne düşünüyorsunuz? :) Yorumlarda buluşalım. Siz 20 yaşındayken hayat güzel miydi ya da hiçlik miydi ? Benimki ise koca bir hiçlik vardı galiba :D Neyse iyi okumalar..
Küçük ŞeylerSamipaşazade Sezai · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202518,2bin okunma