2021 9. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2021 10:12
Okuduğumuz bildiğimiz konulari bizzat Cemal Paşa'nın anlatimiyla öğrenmek çok güzel. İçeriği de dili de oldukça ağır bir kitap.Konuyla ilgili vesikalara telgraf görüşmelerine yer verilmiş.Sabır gayret ve özen istiyor. Özellikle Arap liderlerinin Osmanlıya karşı Avrupa devletleriyle işbirliği yapması konusu ince işlenmiş birçok vesika gözler önüne serilmiş. Aynı zamanda Ermeni meselesi konusunda da kesinlikle okunması gereken bir kaynak.O dönemde yaşamış olaylara tanık olmuş birinden yaşananları net bir şekilde okuyorsunuz tabi bazen milliyetçi duygularına hakim olamamış Cemal Paşa fakat tarafsız olma çabasını hemen farkediyosunuz çünkü iki taraf açısından da incelemiş olayı.Ermeni meselesi önemli bir mesele günümüzün meselesi çünkü sırf bu sebepten bile bu kitap okunmalı diye düşünüyorum.Cemal Paşa askerî ve siyasi hayatı boyunca birçok görevlerde bulunmuş ve tam Osmanlı'nın karışık sıkıntılı dönemlerinde görev yapmış bu sebepten birçok iftiralarda ve ithamlarda bulunulmuş onunla ilgili Aslında Cemal Paşa bu kitabı bir nevi kendini savunmak yaptıklarını anlatmak için yazmış gibi tabi bu vesileyle bizlere de çok değerli bir eser bırakmış oldu. Meraklısını içine çeken ve doğrudan bilgiyi aliyo olmanın hazziyla zevkle okunabilecek bir kitap.
HatıralarCemal Paşa · Selek Yayınları · 1959199 okunma