Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 02 Ekim 2021 22:07 Şimdiki çocuklar harika…Gerçekten harikalar mı yoksa biz mi onları harika yapmaya çalışıyoruz. Çocukluğumuzun üstünden binlerce yıl geçmiş ya da hiç çocuk olmamışız gibi davranıp çocuklara istemedikleri hayatları yaşatıyoruz. Çocukken bizim de hayallerimiz vardı ve çoğu zaman büyüklerimiz o hayallerimizin yanlış olduğunu, onların bizim adımıza planladıkları hayatı seçmemizi istediler. Mesela ben sporcu olmak istiyordum ama babam sporcular aç kalır diyerek beni istediğim spor faaliyetine göndermemişti. Zamanında da onun babası( dedem) onu istediği yere yönlendirmemişti. Kitabı okuduktan sonra ben kesinlikle böyle olmamalıyım diye bir kez daha karar vermiş oldum. Unutmayalım ki bizler de çocuktuk ve bizi de engellediler. Sen sus, büyüklerinin yanında konuşma, sen bilmezsin, üzerine vazife olmayan şeyler hakkında fikrini belirtme, sana hiç yakıştıramadım gibisinden sözler. Büyüklerimiz bizim yanımızda küfür ederlerdi ve o küfrü biz edince de yazıklar olsun sana hiç yakışmadı gibisinden konuşurlardı. Onların istediği gibi çocuklar olunca da harika çocuklar olurduk. Harika da değildik özgür de değildik. Madem özgür değildik en azından gelecek nesilleri kurtarmak adına onları harikalaştırmadan önce özgür bırakıp çocukluklarını yaşamalarına izin verelim yeter. İyi okumalar.